Foto: Eline Heijerman-Swinkels
Foto: Eline Heijerman-Swinkels

Terrassenfestival ‘Ode aan het landschap Winterswijk’

Algemeen

Aftrap 11 juli, route nu al te downloaden

WINTERSWIJK - Jong WCL (Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk) houdt op zondag 11 juli een terrassenfestival in het kader van het themajaar ‘Ode aan het landschap’.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen organiseert in 2021 een themajaar ‘Ode aan het landschap’. Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk (WCL) wil tijdens dit themajaar graag aandacht geven aan het Winterswijkse landschap en alle bijzondere gebruikers, bewoners, verenigingen en ondernemers die hieraan bijdragen. 

Een nieuwe groep jonge enthousiastelingen (jong WCL) heeft in samenwerking met 100% Winterwijk een circa 50 km lange prachtige route gemaakt, zodat men samen kan proosten op het landschap.
De route brengt deelnemers langs de mooiste plekjes in het buitengebied van Winterswijk. Samen brengen zij een ode aan het landschap door neer te strijken op één van de vele terrassen rondom Winterswijk.

Iedereen kan meedoen. Kies een voertuig en volg de route om vervolgens al het moois van het Winterswijkse landschap te ontdekken en het lekkers te proeven wat het Winterswijkse land te bieden heeft.
Op 11 juli is de aftrap van deze bijzondere route. Terwijl men onderweg van het ene terras naar het andere gaat ziet men de ingrediënten van het volgende hapje of drankje groeien. Op het terras beleven deelnemers hoe de ingrediënten worden verwerkt en wie dit doen.
Men geniet van de plek en kan daarnaast leren over de omgeving, de mensen die er wonen en werken en samen proosten.
Er is deze dag van alles te beleven. Alles is te vinden in het routeboekje, deze is vanaf 5 juli te downloaden via de website van 100% Winterswijk. Start vanaf een van de deelnemende terrassen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant