Men kan weer op pad met de duofiets. Foto: Lonneke Ruesink
Men kan weer op pad met de duofiets. Foto: Lonneke Ruesink Lonneke Ruesink

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Veel vrijwilligers zorgen er wekelijks voor dat inwoners van Winterswijk zich relaxter voelen. Dat kan door vrijwilligerswerk te doen bij één van de in Winterswijk gevestigde maatschappelijke organisaties. Ook kan men een aangepaste fiets lenen en met een inwoner, die zelf niet meer mobiel is, gaan fietsen.

Marga Klompé organiseert voor haar bewoners in de Pelkwijk wekelijks meerdere activiteiten. Koersbal wordt door de bewoners altijd drukbezocht. Tijdens deze activiteit begeleidt een vrijwilliger het spel. De vrijwilliger helpt daar waar nodig. Ben je een beetje sportief en houd je van een spel? Dan is men opzoek naar jou.

Daarnaast is Marga Klompé opzoek naar een creatieve vrijwilliger voor de activiteit schilderen en kleuren voor volwassenen. Tijdens deze groepsactiviteit begeleid je op een relaxte manier ouderen met het kleuren en/of schilderen, bied je ze een luisterend oor en schenk je koffie/thee. Dit doe je samen met een vaste begeleider van het Huis van de Buurt de Pelkwijk. Het Huis van de Buurt is een plek waar mensen uit de wooncomplexen en uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en gezellige activiteiten ondernemen. Hoe relaxt kan je het de bewoners naar hun zin maken.

Bij de groep actieve ouderen van de Pelkwijk is plek voor een begeleider. Tijdens dit relaxte gym uurtje worden ouderen begeleid door een fysiotherapeut. Door middel van muziek en spel worden de bewoners op een relaxte manier uitgedaagd om te bewegen. Als vrijwilliger help je de ouderen tijdens de gym en schenk je koffie/thee.

Bij het AZC zorgen vrijwilligers ervoor dat de bewoners zich relaxt voelen. Men heeft de beschikking over 10 Djembés. Als je zelf Djembé kan speelt en het leuk vindt workshops te geven aan de bewoners dan ben jij de vrijwilliger die men zoekt. De kinderen van het AZC dansen graag. Op de woensdagmiddagen is er één keer per maand een dansworkshop. Omdat men deze activiteit uit wil breiden is men op zoek naar een relaxte enthousiaste vrijwilliger die zijn dansvaardigheden op de jeugd over wil brengen.

Nu een groot aantal beperkende maatregelen van tafel zijn, is er ook weer gelegenheid om van de duofietsen, rolstoelfiets, driewieler en van de familiefiets gebruik te maken. Voor de meeste van deze aangepaste fietsen is het gebruik voor inwoners in principe gratis. Dus wil men een inwoner die niet zelf meer kan fietsen een relaxte middag bezorgen, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Naast ontspannen fietsen zijn er nog veel meer zaken waar je als vrijwilliger blij en relaxter van wordt.

Op de site van het Vrijwilligerspunt staan nog meer relaxte vacatures. Voor meer info bezoek de site en ga naar www.winterswijkdoet.nl
Dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur is het Vrijwilligerspunt bereikbaar via tel nr. 0543 200026 E-mailadres is info@winterswijkdoet.nl De coördinatoren zijn van maandag tot en met  donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig. Het adres van het Vrijwilligerspunt is Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant