Bibliotheek ondersteunt bij vragen CoronaCheck-app

Algemeen

Bibliotheek ondersteunt bij vragen CoronaCheck-app

WINTERSWJK -  Dankzij het teruglopen van de besmettingsaantallen en het steeds groter aantal gevaccineerde burgers kennen mensen deze zomer hopelijk gaan genieten van een fijne vakantie. In de CoronaCheck-app is een QR-code te downloaden, waarmee je toegang krijgt tot diverse locaties/evenementen en verschillende vakantielanden. Maar wat als je geen smartphone hebt en toch een vaccinatiebewijs wilt bemachtigen? Of wat als je niet weet hoe die CoronaCheck-app werkt? De medewerkers van het Informatiepunt Digitale Bibliotheek helpen je op weg. Maak een afspraak bij het spreekuur.

CoronaCheck-app
Voor toegang tot bepaalde locaties, activiteiten en landen is een coronavaccinatiebewijs nodig. Bezoekt men een locatie of land waar dat het geval is, dan kan men zich laten testen op corona. Is de uitslag negatief, dan kan men in de CoronaCheck-app de eigen gegevens ophalen, waarmee een QR-code gemaakt kan worden. Wie al volledig gevaccineerd is , kan ook een een QR-code maken in de app. Die code laat men scannen aan de deur van de locatie waar iemand naar binnen wil. Denk natuurlijk ook aan een identiteitsbewijs en toegangskaartje.

Hulp nodig?

Lukt het niet met de app? Of heeft men geen smartphone? Dan kan men in de Bibliotheek om hulp vragen. Een speciaal opgeleide medewerker helpt mensen dan verder met het downloaden van de app en de werking ervan, of met het ophalen van een papieren bewijs. Denk eraan dat het wel noodzakelijk is dat de DigiD-gegevens beschikbaar zijn. Geen DigiD? Vraag die dan eerst aan, of maak een afspraak bij hetspreekuur om hierbij hulp te vragen.
Ook is het noodzakelijk om volledig gevaccineerd te zijn. Alleen dan is het mogelijk om een vaccinatiebewijs in de vorm van een QR-code te maken. Een bewijs in de CoronaCheck-app is persoonlijk. Dat betekent dus dat iedereen de app op zijn/haar eigen telefoon moet zetten.

Op de site www.oostachterhoek.nl/ido staat meer informatie. Daar is ook te vinden op welke momenten er in de zeven vestigingen spreekuren worden gehouden. Aanmelden voor een afspraak is eveneens mogelijk via deze site, maar ook via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant