Twee vrijwilligers zijn druk bezig in de verwilderde tuin.  Foto: Present Winterswijk

Twee vrijwilligers zijn druk bezig in de verwilderde tuin.  Foto: Present Winterswijk 

Overzichtelijke en kindvriendelijke tuin met hulp van Present

Algemeen

WINTERSWIJK - Meerdere vrijwilligers van Present hebben in juni een tuin kindvriendelijk gemaakt. Ze gingen hiervoor verspreid over diverse dagen aan de slag in de tuin die vol stond met struiken. Wens van de alleenstaande moeder was een overzichtelijke tuin, die ze daarna zelf kan bijhouden. Daarnaast was het nodig om de trampoline te verplaatsen naar een veilige plek, omdat hij te dicht bij het terras stond. Dat is gelukt.

De vrijwilligers startten met het snoeien van de vele struiken in de tuin, dit werd ook gewaardeerd door de buren van beide kanten die de harde werkers trakteerden op ijsjes en Turkse broodjes.

Kraanmachine
Een paar dagen later kregen de vrijwilligers hulp van een kraanmachinist die met een minikraan oude wortels uit de tuin heeft gehaald, dit werd geregeld door de bewoonster zelf met begeleiding van HIER. Uiteindelijke resultaat is een geëgaliseerde overzichtelijke tuin, waar de trampoline nu midden in het toekomstige gazon staat op afstand van het terras. Binnenkort is de tuin hopelijk helemaal groen, wanneer het door de moeder ingezaaide gras is gaan groeien.

Doe ook mee!
Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders en een andere blij maken met een mooie tuin, opgeruimd huis of fris gesausde woonkamer? Neem dan contact op met de projectcoördinator van Present via anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl.

Een van de vrijwilligers is druk bezig met het uitgraven van de trampoline om deze te verplaatsen naar de nieuwe plek. Foto: Present Winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant