Vijf jaar Verdrag Handicap: Wat hebben gemeenten gedaan?

Algemeen

WINTERSWIJK - Het is op 14 juli precies vijf jaar geleden dat Nederland het Verdrag Handicap ratificeerde. Wat hebben de gemeenten in de Achterhoek sindsdien gedaan om de positie van mensen met een handicap te verbeteren?

Hoe heeft jouw gemeente invulling gegeven aan het VN-verdrag? Wat kan nog beter? Daarover gaat het tijdens het symposium ‘Samen Sterker, 5 jaar VN-verdrag Handicap’ op dé dag, woensdag 14 juli vanaf 19.15 uur. 

Precies een jaar eerder organiseerde de FNV een webinar over hetzelfde onderwerp, met de nadruk op werk en inkomen, in nauwe samenwerking met de gemeenten Oude IJsselstreek en Winterswijk. Dit jaar neemt de laatste gemeente het voortouw.
Naast vertegenwoordigers van gemeenten, komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Onder andere Rick Brink, voormalig minister van Gehandicaptenzaken, vertelt zijn verhaal. En er is een optreden van Petrus de Graaff. Hij is onder andere bekend van het Knoopgala 2020.
Het symposium vindt plaats in Theater de Storm te Winterswijk. Het programma is (beperkt) fysiek en online te volgen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar evenementen@winterswijk.nl. Men kan dan aangeven of men zelf in de schouwburg aanwezig wil zijn, of het symposium online wil volgen. Mensen die zich hebben aangemeld krijgen uiterlijk een week van tevoren een link. De organisatie wil dat iedereen het symposium goed kan volgen. Als hulp nodig is, dan komt die er. Laten de coronamaatregelen het toe om met grotere aantallen in de schouwburg aanwezig te zijn, dan neemt de organisatie contact op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant