Nieuwe haardos met pruiken als haarwerk

Partnerbijdrage

Haaruitval komt bij zowel mannen als vrouwen voor. In uiteenlopende mate kun je last krijgen van dunner wordend haar, inhammen of geheel kale plekken. In geval van auto-immuun ziektes als Alopecia Areata kan het haar zelfs geheel uitvallen. Aangezien het haar een belangrijk onderdeel is van ieders uiterlijke verschijning, kan dit leiden tot onzekerheid en een afname van zelfvertrouwen. Professionele haarwerkspecialisten verzorgen hiervoor een zorgvuldig bedachte oplossing: haarwerken in diverse soorten en maten geven ieders kalende hoofdhuid een vernieuwde haardos. Met een toename in percentage aan haaruitval mag deze professionaliteit beter worden belicht.

Haarwerk voor dunnend wordend haar
Verschillende soorten haarwerk zorgen ervoor dat dunnend wordend haar weer vol oogt. Soms gaat het enkel om dunnend wordend haar boven op het hoofd of worden inhammen zichtbaar. Waar je wellicht eerst poogt dit met het eigen haar te verhullen, kan een toupet of haarstukje uiteindelijk uitkomst bieden. Deze zijn beschikbaar voor mannen die kalend worden, maar ook vrouwen hebben baat bij dergelijk haarwerk. Naar mate vrouwen ouder worden, zal het haar dunner worden en kunnen er kalende plekken op de hoofdhuid verschijnen. Haarwerk zoals haarstukjes bieden dan een welkome aanvulling op de eigen haardos, zonder dat iemand doorheeft dat het niet het eigen haar is. Haarwerk kan bovendien worden gebruikt om bestaand haar er voller te laten uitzien.

Pruiken als haarstukken
Wanneer het haar volledig uitvalt of haarstukjes niet meer voldoen om de kalende plekken te verhullen, dan kun je kiezen voor professioneel vervaardigde pruiken. Deze haarstukken zijn gemaakt van echt mensenhaar en kunnen daardoor veelvuldig worden behandeld. Naast het wassen, drogen en stijlen, kunnen pruiken zelfs worden geverfd. Een goedkopere variant kan gevonden worden in pruiken van synthetisch haar. Deze mogen echter niet op eenzelfde wijze worden behandeld. Daarentegen is dit haar nauwelijks nog van echt haar te onderscheiden. Door toenemende ontwikkelingen wordt de kwaliteit van synthetisch haar op pruiken steeds beter. Een passende oplossing voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen, bij wie haaruitval zorgt voor onzekerheid en een gevoel van verlies aan identiteit. Haarstukken bieden de mogelijkheid om je wederom goed te voelen over de eigen uiterlijke verschijning.

Confectie haarstukken
Samen met professionele haarspecialisten kan worden bepaald welk haarstuk het beste bij je past. Met stijgende populariteit wordt het steeds gebruikelijker om heil te zoeken bij haarstukjes. Voor velen voelt het daarom lang niet meer ongemakkelijk aan om een geschikte match te zoeken tussen haarstukjes of pruiken. Er is ruime keuze beschikbaar en haarspecialisten weten precies wat goed zal werken. Verschillende confectie modellen worden aangeboden, waarbij een haarstuk kant-en-klaar haarwerk biedt. Deze is in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar, zodat haarstukken of pruiken naar voorkeur kunnen worden gepast. Dit model kan dan vaak uit voorraad worden geleverd. Haarwerk als pruiken of haarstukken kunnen daarnaast ook op maat naar eigen gewenst model worden vervaardigd, waarbij je kunt kiezen uit echt 100% menselijk haar of synthetisch haar. Beiden vallen natuurlijk en geven een natuurlijke uitstraling voor iedereen die kampt met haaruitval.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Hairmasters. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk