Theater Aan De Lijn speelt scènes uit het dagelijks leven van Wim en zijn partner Mia, die dementie heeft. Foto: PR
Theater Aan De Lijn speelt scènes uit het dagelijks leven van Wim en zijn partner Mia, die dementie heeft. Foto: PR

Theatervoorstelling rondom dementie: ‘Jij bent mijn suikerbossie’

Zorg

OOST-ACHTERHOEK - Op woensdagavond 22 november houdt het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze avond staat een theatervoorstelling gepland: ‘Jij bent mijn Suikerbossie’. De bijeenkomst is in Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3), van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Aanmelden vooraf moet. 

Theater Aan De Lijn speelt korte, luchtige en soms spannende scènes. De situaties spelen zich af in het dagelijks leven van Wim en zijn partner Mia, die dementie heeft. Hoe gaat Wim hiermee om? Soms gaat het goed en soms slaat Wim de plank finaal mis. Iedere situatie wordt besproken samen met het aanwezige publiek: zijn de scènes herkenbaar? Zowel mantelzorgers als mensen met dementie zullen niet alleen veel herkennen, maar ook veel plezier beleven aan de soms hilarische scènes. Er worden bovendien veel tips en situaties uit de eigen praktijk uitgewisseld.

Vanwege de verwachte grote opkomst, en omdat er maximaal plek is voor vijftig personen, moet men zich vooraf aan melden voor deze theatervoorstelling. Dit kan via e-mail: d.kuska-uefing@alzheimervrijwilligers.nl of bel tijdens werkuren met Dorien Kuska op 06-3419 3613.

Over het Alzheimer Trefpunt
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411. In de maand december is er geen Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk