DoeMeeCafé voor iedereen met behoefte aan sociale contacten. Foto: Stockfoto

DoeMeeCafé voor iedereen met behoefte aan sociale contacten. Foto: Stockfoto

Eerste editie DoeMeeCafé op 22 november

Zorg

WINTERSWIJK - Jongplus laat iedereen graag kennismaken met het ‘DoeMeeCafé’. Een initiatief voor iedereen die behoefte heeft aan sociaal contact of met vragen zit waarop het antwoord moeilijk te vinden is. Het ‘DoeMeeCafé’ richt zich op ontwikkeling, verbinding en het uitwisselen van informatie.

Jongplus draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en vindt het belangrijk dat er een plek is voor jongeren (of hun ouders) waar zij met hun vragen terecht kunnen die ze niet kunnen stellen bij de verschillende instanties. Jongplus wil deelnemers van het DoeMeeCafé ondersteunen in hun ontwikkeling en handvatten aanreiken bij alledaagse, belangrijke onderwerpen die kansen en mogelijkheden vergroten. Daarnaast kunnen deelnemers aan het DoeMeeCafé nieuwe sociale contacten opdoen. Door de laagdrempelige sfeer komen bezoekers gemakkelijk in contact met zowel professionals als andere bezoekers, met wie zij leuke en ontspannen gesprekken kunnen voeren.

De eerste editie van het DoeMeeCafé heeft het thema ‘van feest tot verslaving’. Ouders en jongeren kunnen deze avond hun vragen kwijt bij deskundigen van Jongplus en Tactus verslavingszorg. Omdat Jongplus het belangrijk vindt laagdrempelig te zijn zullen ze deze avond naast de presentaties ruim de tijd inplannen om alle vragen persoonlijk te beantwoorden.

Het Doe Mee Café zal plaats vinden in verschillende gemeenten in de Achterhoek zoals: Winterswijk, Aalten, Doetinchem, Oost Gelre, Bronckhorst en Montferland. Deelname is gratis. Het belangrijkste is dat het mensen wat oplevert, ontspanning biedt en vooral dat het energie geeft om stappen te zetten in een zoektocht naar maatschappelijke deelname. 

De eerste editie van het DoeMeeCafé zal plaats vinden in Café de Stam in Winterswijk op 22 november van 19.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie ga naar www.jongplus.nl of mail naar info@jongplus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant