Foto: Hilken Tiggeloven

Foto: Hilken Tiggeloven

EHBO en AED cursussen van start

Zorg

MEDDO - EHBO-vereniging Meddo biedt, na twee jaar corona-beperkingen, weer een volledig pakket cursussen aan.

Cursus EHBO (EHBO-diploma/inclusief AED/BLS). Dit is een uitgebreide cursus inclusief reanimatie en bedienen van het AED-apparaat.
Ook kan men volgen de cursus reanimatie en bedienen AED apparaat (certificaat AED/BLS). Door sponsoring van de OVM kan de vereniging deze cursus nu gratis aanbieden. Met dit certificaat kan men zich via de app Hartslag.nu aanmelden als vrijwilliger voor de burgerhulpverlening, Dit houdt in dat men opgeroepen kan worden bij een hartstilstand van iemand in de buurt. Het is belangrijk dat er voldoende mensen zijn die zich aanmelden, zodat er een dekkend netwerk van hulpverleners ontstaat. Het gaat immers om de veiligheid van iedereen.

Om het EHBO-diploma te verlengen en de kennis paraat te houden volgen de leden zes herhalingsavonden, inclusief een herhalingsavond AED/BLS. Het herhalingslessen seizoen begint in september en loopt tot april. In twee jaar tijd komen alle onderwerpen aan bod en bij het volgen van voldoende lessen krijgt men een verlenging van het EHBO-diploma. De herhalingslessen zijn op maandag en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur.

De EHBO/AED lessen en cursussen vinden plaats in gebouw De eendracht in Meddo. Opgave voor cursussen is geopend. Om aan te melden kan men mailen naar ehbo-meddo@hotmail.nl. Meer informatie over de vereniging en de cursussen staat op: www.ehbo-meddo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk