Stampen voor Oriolus. PR Oriolus
Stampen voor Oriolus. PR Oriolus

Stampen voor Oriolus

Zorg

KOTTEN - Wie graag wandelt en van stampot houdt is op zondag 13 februari van harte welkom om deel te nemen aan een wandeling vanuit Kotten. Deelnemers ondersteunen hiermee Oriolus – centrum voor leven met en na kanker.

Oriolus is een jaar geleden geopend op 4 februari, Wereldkankerdag. Het is een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker. Toegankelijk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte. Ook naasten en nabestaanden kunnen terecht bij Oriolus. Men kan gedurende het hele ziekteproces en daarna terecht bij Oriolus.
In de gezellige huiskamer zorgen geschoolde en ervaren gastvrouwen en gastheren voor een lekkere kop koffie of thee. Niets moet maar alles mag gezegd en gedaan worden. Er wordt geluisterd en gedeeld. Met persoonlijke aandacht zijn zij er voor de bezoeker en kan iedereen zijn of haar eigen verhaal bij hen kwijt.
Oriolus biedt daarnaast ondersteuning als lotgenotencontact. Men kan er terecht voor ontspannende en creatieve activiteiten en voor informatie en het lenen van een boek. Een afspraak maken is niet nodig, er is een vrije inloop.
Oriolus bevindt zich op de achterzijde in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk.

Er zijn Inmiddels 33 vrijwilligers actief bij Oriolus. het is een stichting die volledig afhankelijk is van subsidies, giften, fondsen en donaties. Eén van de vrijwilligers en eigenaar van De Tafel van Heerlijk heeft de sponsoractie Stampen voor Oriolus bedacht.
In verschillende tijdsblokken wordt er een wandeling gestart met verschillende afstanden. De routes gaan door het mooie buitengebied van Kotten. Er wordt gestart met koffie/thee en iets lekkers gebakken door vrijwilligers. Na de nodige kilometers te hebben weg gestampt staat er een lekkere stamppot klaar, aangeboden door De Tafel van Heerlijk. Dit is een kookstudio in Kotten.

Wie mee wil wandelen kan een mail sturen naar stampen@oriolus-achterhoek.nl. Vergeet niet te vermelden hoeveel kilometer je weg wilt stampen; 2,5 km, 5 km, 8 km, 13 km. Het inschrijfgeld kan men betalen middels een donatie op de Huis in Actie actiepagina. Zodra de inschrijving binnen is ontvang je een mail met de link naar deze actiepagina om te betalen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk