Joyce van der Weegh runt met hulp van haar schoonmoeder Christien (l) Guilty Anywhere.
Zoon Harvey wilde ook graag op de foto.
Joyce van der Weegh runt met hulp van haar schoonmoeder Christien (l) Guilty Anywhere. Zoon Harvey wilde ook graag op de foto. Lineke Voltman

Guilty Anywhere: De plek voor lekker, gezond en origineel eten

XInterviews & Achtergrond

WINTERSWIJK - Het oude stationsgebouw in Winterswijk is vorig jaar door NS en Pro Rail weer in oude glorie teruggebracht, nadat het jarenlang had leeg gestaan. Op 16 oktober 2021 werd het feestelijk geopend. Door Lineke Voltman In totaal hebben vier ondernemers een plek gevonden in het gebouw, waaronder aan de ‘Aaltense kant’ gelegen Guilty Anywhere, met als concept het Amerikaanse ’take away and eat in’, dus afhalen of ter plekke opeten. Eigenaresse Joyce van der Weegh legt uit waarom ze met Guilty Anywhere is begonnen. “In het verleden werkten mijn partner en ik zo’n zestig uur per week, koken schoot er vaak bij in en dan haalden we wat. Meestal kom je dan uit bij een pizzeria, cafetaria of sushitent. Zo is ons plan ontstaan om iets op te zetten waar men kwalitatief, gezond en lekker eten kan halen en zoveel mogelijk gemaakt met lokale producten! Vorig jaar kregen we de kans om dit te realiseren in het stationsgebouw. 

Producten van lokale boer of jager
Joyce: “We bieden kwalitatief eten, met een mix tussen gezond eten en heerlijke ‘Guilty pleasures’. Voor de levensgenieters die graag verrast willen worden met goed, lekker én origineel eten, vers en puur. We halen onze producten bij voorkeur bij de lokale boer of jager. We vinden het belangrijk om te weten waar het vandaan komt. Uiteraard kan je al ons eten en drinken afhalen, maar je kan het ook ter plaatse nuttigen.”

Weekendspecial
De koffie komt van ‘Gebrand voor jou’, een Winterswijkse ondernemer. “Als wij de koffie op hebben gaat hij weer voor ons branden, deze gebrande koffie is alleen bij ons te koop. Verder verkopen we verse salades met eigen gemaakte vinaigrette. Onze menukaart is zeer divers van verse broodjes, food bowls met creamy yoghurt, hangop, skyr, smoothiebowls en vers fruit, dagverse soep, bao buns, heerlijke tikka masala met huisgemaakt naanbrood met knoflook & koriander. Daarnaast bieden we In het weekeinde op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond een weekendspecial aan, deze is te vinden op Instagram en Facebook.” Wie van gebak houdt heeft keuze uit het huisgemaakte aanbod variërend van fudge en taart tot brownies en muffins. Tijdens het gesprek met Joyce heb ik mogen proeven van verschillende soorten, waaronder cranberry loaf en ik kan u zeggen dat het ‘naar meer smaakt’. Joyce werkt niet alleen in Guilty Anywhere, haar schoonmoeder Christien is tijdens de openingsuren aanwezig ter ondersteuning. ‘

Ibiza stijl’
De locatie is prachtig ingericht. Joyce noemt het de Ibiza stijl, met veel grote planten, onbewerkte houten banken en muren die voorzien zijn van behang met tropische taferelen. “Het is een mooie loungeplek geworden voor onze gasten en we hebben ook rekening gehouden met kinderen, voor hen is er een speelpodium met speelgoed.” Voor Hemelvaartsdag, 26 mei, heeft Joyce een kindervoorstelling gepland. “Van 11.00 tot 12.00 uur komt ‘tante Fien naar Winterswijk, die nog nooit een trein heeft gezien’ Gezinskaarten zijn à 15 euro te bestellen op www.chillouttime.nl. Inbegrepen is drinken voor de kinderen en één koffie/thee met een proeverijtje voor volwassenen.

Guilty Anywhere is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 - 16.00 uur en in het weekeinde van 17.00 -19.00 uur.
Meer informatie zoals de menukaart en prijzen zijn te vinden op https://guiltyanywhere.com/

Dit artikel wordt u aangeboden Guilty Anywhere. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk