Er moeten starterswoningen komen aan de Ribeslaan. Foto: PR Gemeente Winterswijk
Er moeten starterswoningen komen aan de Ribeslaan. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Woningbouw voor starters aan de Ribeslaan

Wonen

WINTERSWIJK -  De vraag naar (betaalbare) woningen is op dit moment groter dan het aanbod. Hierdoor stijgen de huizenprijzen en is het onder andere voor starters moeilijk om een woning te vinden. De gemeente Winterswijk wil juist dat er voor iedereen een passende woning is die aansluit bij de woonwensen. Daarom wil het college van burgemeester & wethouders woningen bouwen op de locatie waar voorheen de Openbare Basisschool De Ribes stond.

Het college nam op dinsdag 20 december een besluit over de voorgenomen woningbouwplannen. “Het aanbod van beschikbare woningen in Winterswijk is schaars. We hebben woningen nodig voor starters, jonge gezinnen en ouderen”, aldus wethouder Gosse Visser. De gemeente is eigenaar van de grond aan de Ribeslaan waar tot 2015 een basisschool stond. De locatie heeft op dit moment nog een maatschappelijke bestemming en is zeer geschikt voor woningbouw. Het kan ruimte bieden voor zo’n 16 tot 20 betaalbare woningen, zowel als koop- en/of huurwoning.

Starters op de woningmarkt
Wethouder Visser: “We werken hard aan woningbouwplannen voor alle doelgroepen. De woningen die we op deze locatie willen realiseren zijn met name geschikt én bedoeld voor starters op de woningmarkt. De behoefte bij deze doelgroep is groot. Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om als starter een woning te huren of te kopen. De prijzen zijn te hoog en de stijgende rente maakt het alleen maar moeilijker.”

Buurt en starters betrekken
De gemeente ontwikkelt het woningbouwplan samen met omwonenden en toekomstige bewoners. “Door middel van een korte enquête en informatiebijeenkomsten met omwonenden en starters brengen we de verschillende woonwensen in beeld. Op deze manier zorgen we ervoor dat de woningen passen bij de behoeftes van starters op de woningmarkt én proberen we rekening te houden met de wensen vanuit de buurt”, legt Visser uit.

Onder voorbehoud 
Voordat de gemeente de uitnodigingen voor de informatiebijeenkomsten kan versturen, moet de gemeenteraad instemmen met het voorgenomen plan en het beschikbare budget. Zij stemmen hierover tijdens de raadsvergadering van 26 januari 2023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk