De vrijwilligers vierden samen de 10.000ste rit. Foto: Verona Westera
De vrijwilligers vierden samen de 10.000ste rit. Foto: Verona Westera

Vrijwilligers vieren 10.000ste rit AutoMaatje

Vervoer

WINTERSWIJK - Eigenlijk werd de 10.000ste rit door het AutoMaatje al op 2 februari gereden, maar op woensdagochtend 15 februari werd deze mijlpaal officieel gevierd met alle vrijwilligers, de burgemeester,  Peter den Dulk van de ANWB en wethouder Dusseldorp van de gemeente Oost Gelre. Deze gemeente heeft zich inmiddels ook aangesloten bij AutoMaatje.

André van Kuppevelt reed 2019 de allereerste rit van AutoMaatje. Bij de aftrap van het ANWB project in Winterswijk haalde hij mevrouw Lodder thuis op en zette haar af bij de WUh, toen nog aan de Torenstraat. Burgemeester Bengevoord beloofde die dag dat hij mevrouw Lodder op zou halen bij de 10.000e rit. Aan die belofte heeft hij zich gehouden. Hij haalde haar woensdag thuis op en bracht haar naar de feestelijke bijeenkomst bij Boogie Woogie, waar de WUh/SamenrijdersPunt gevestigd is. Er waren gebakjes bij de koffie en alle vrijwilligers kregen een presentje voor hun inzet.
Zowel Mark van Dam, voorzitter van de WUh, wethouder Dusseldorp, burgemeester Bengevoord en de heer Den Dulk spraken hun waardering uit voor alle vrijwilligers die dit project draaiende houden.
Ook mevrouw Lodder nam het woord: “Ik kan u niet vertellen hoe blij ik ben met AutoMaatje”, liet ze weten. Mevrouw Lodder voelt zich soms eenzaam. Ze is blij dat ze een beroep kan doen op de vrijwillige chauffeurs van AutoMaatje zodat ze komt waar ze moet zijn. Ze vertelt dat ze onderweg gesprekken heeft met de chauffeur. “Ik voel me dan zo gelukkig als ik weer thuis ben”, vertelt ze er bij. Het ritje met de burgemeester lijkt haar ook goed te zijn bevallen, want ze probeert hem meteen te strikken voor een rit over nog eens vijf jaar. Bengevoort belooft haar weer op te halen voor de 15.000ste rit.

De burgemeester haalde mevrouw Lodder op en bracht haar naar de WUh. Foto: Verona Westera
André van Kuppevelt haalde mevrouw Lodder in 2019 op. Nu verwelkomde hij haar bij de WUh. Foto: Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk