Nieuwe dienstregeling Arriva. Foto: PR

Nieuwe dienstregeling Arriva. Foto: PR

Nieuwe dienstregeling Arriva vanaf 11 december

Vervoer

Meer treinen en bussen in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling voor trein en bus van start in de regio Achterhoek en Rivierenland. Deze nieuwe dienstregeling bevat verschillende aanpassingen en verbeteringen voor zowel trein-als buslijnen. 

Wijzigingen Achterhoek bus
Arriva is onder meer aan de slag gegaan met de belangrijkste bezwaren die er waren over het lijnennetwerk rondom Lochem. Daarop is in overleg met  gemeenten, reizigersorganisatie ROCOV en de provincie een passend antwoord gevonden. Naast de in 2022 verbeterde treinverbindingen naar Deventer, komt er een extra reismogelijkheid met de bus naar Deventer. Lijn 57 (Deventer-Laren) gaat doorrijden naar Lochem en Borculo. De huidige lijnen 23, 52, 58, 81 en 852 blijven dezelfde route rijden en aansluitingen houden. Doordat lijn 57 doorrijdt naar Borculo, ontstaat er een overstapvrije verbinding van Deventer naar Lochem en Borculo. Ook ontstaat er hierdoor een overstapvrije verbinding van Epse en Harfsen naar Lochem. In verband met de wegaanpassingen op de route neemt de reistijd tussen Deventer en Borculo toe. Als gevolg hiervan wijzigen de aansluitingen in Deventer. Lijn 57 en 58 rijden allebei één keer per uur. Tussen Lochem en Borculo rijden de bussen twee keer per uur.

Lijn 24 ’s-Heerenberg-Doetinchem rijdt voortaan in de spits twee keer per uur. Op het drukste moment van de ochtendspits rijdt er een extra rit van ’s-Heerenberg naar Doetinchem. (aankomst 8.00 uur). Hierdoor is er tussen 7.15 en 8 uur ieder kwartier een reismogelijkheid van ’s-Heerenberg en Zeddam naar Doetinchem.
Voor lijn 40 Dinxperlo-Doetinchem is een nieuwe dienstregeling gecreëerd. Hierdoor kunnen reizigers 10 minuten sneller reizen tussen Dinxperlo en Arnhem. De stations waar reizigers overstappen tussen trein en bus zijn in de ochtend en in de middag verschillend; advies is om vooraf de reis te plannen in de reisplanner.
Weekendlijn 458: Door de aanpassingen in wegen is lijn 458 noodgedwongen gewijzigd. Vanaf 11 december rijdt weekendlijn 458 daarom als ringlijn van Borculo via Lochem station, Lochem, Barchem, Ruurlo naar Borculo.

Uitbreiding treindienstregeling Gelderland 
De treindienstregeling wordt uitgebreid. Zutphen-Winterswijk: op werkdagavonden rijden er twee extra treinritten. Van Winterswijk (21.50 uur) naar Zutphen en van Zutphen (23.07 uur) naar Winterswijk. Hierdoor rijdt er op werkdagen altijd van de eerste tot en met de laatste trein ieder half uur een trein van Zutphen naar Winterswijk.Arnhem-Winterswijk: in de nacht van vrijdag op zaterdag rijden de treinen een half uur langer door. De laatste trein vertrekt voortaan om 00.35 uur van Arnhem Centraal richting Liemers en Achterhoek.
Arriva adviseert reizigers altijd de reisplanner te checken voorafgaand aan de reis. Op arriva.nl/dienstregeling staat alle informatie over de nieuwe dienstregeling die vanaf zondag 11 december ingaat. De aangepaste dienstregeling is ook zichtbaar in de reisplanners.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant