Wethouder Wim Wassink (links) en Paul Pietersen (rechts) onthullen het nieuwe haltetaxi-haltebord in Meddo Winterswijk. Foto: Remco Hesselink
Wethouder Wim Wassink (links) en Paul Pietersen (rechts) onthullen het nieuwe haltetaxi-haltebord in Meddo Winterswijk. Foto: Remco Hesselink Remco.Hesselink

HaltetaxiRRReis-haltebord in Meddo onthuld

Vervoer

Veel gebieden in Winterswijk nog beter bereikbaar met het OV

MEDDO - Op zaterdag 12 november werd het haltetaxiRRReis-haltebord in Meddo officieel onthuld. HaltetaxiRRReis is een nieuw flexibel OV-aanbod van de provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi. Door deze halte is Meddo nu aangesloten op het openbaar vervoer. Wethouder Wim Wassink van de Gemeente Winterswijk en Paul Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis onthulden het bord in Meddo in het bijzijn van omwonenden. Het haltebord staat in de omgeving van Geldereschweg 40 in Meddo. Het haltebord in Meddo is een van de nieuwe halteborden die in de gemeente Winterswijk is geplaatst.

Naast haltebord Meddo zijn er in de gemeente Winterswijk ook op andere plekken extra halteborden geplaatst. Er zijn nieuwe haltetaxi-halteborden geplaatst in Miste, recreatiegebied Hilgelo (Meddo), Kotten, Corle en Woold. Ook aan minder bereikbare bedrijventerreinen is gedacht: Bedrijventerrein Vééneslat en Misterweg heeft ook een haltebord gekregen. Met haltetaxiRRReis hebben werkgevers en medewerkers hier nu ook een betere aansluiting op het bestaande openbaar vervoer netwerk. 

Wethouder Wim Wassink van gemeente Winterswijk: “De gemeente streeft ernaar dat alle mensen zich goed kunnen verplaatsten, waar ze ook zijn. Dat betekent dus dat het openbaar vervoer toegankelijk moet zijn. Voor mensen zonder eigen vervoer is deze halte een uitkomst. En voor mensen met een eigen auto is dit nu een duurzaam en gemakkelijk alternatief.”

De haltetaxi brengt mensen tegen twee keer het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Meddo en andere omliggende dorpskernen tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op het openbaar vervoer. Zo reist iemand al van haltebord Meddo naar Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk voor 3,70 euro. Of van haltebord Kotten naar het recreatiegebied Hilgelo in Meddo voor 4,70 euro. 

Met haltetaxiRRReis kan men op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in Gelderland. De haltetaxi rijdt van 6.00 uur in de ochtend tot 1.00 uur ’s avonds, waarmee er altijd een aansluiting is op de eerste of laatste trein. 

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland): “Winterswijk is een uitgestrekte gemeente met veel buurtschappen. Voor inwoners én recreanten is het belangrijk dat er een verbinding is met de beide treinstations en de bushaltes langs de provinciale wegen. De haltetaxi biedt hiertoe de mogelijkheid. Zo dragen we bij aan de bereikbaarheid van het mooie buitengebied van Winterswijk.”

Reserveren
De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via de website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk