Deelnemers oefenen met reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR
Deelnemers oefenen met reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR

Ervaar het openbaar vervoer

Vervoer

WINTERSWIJK - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs op woensdag 26 oktober een proefreis vanuit Winterswijk en een maandelijks inloopspreekuur.

Proefreis
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd over hoe ze kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.
Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Inloopspreekuur
OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders.
Belangstellenden kunnen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen op vrijdag 4 november, tussen 14.00 en 15.30 uur in de bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Winterswijk, Parallelweg 5, Winterswijk. Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk