Vrijwilligers brengen dorpsgenoten van A naar B. Foto: PR WUh
Vrijwilligers brengen dorpsgenoten van A naar B. Foto: PR WUh

Vacatures voor vrijwilligers

Vervoer

WINTERSWIJK - De ANWB en de WUh bieden het project AutoMaatje aan vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zowel de ANWB als ook de WUh, willen inwoners zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaalmaatschappelijke verkeer. AutoMaatje is van dorpsgenoten voor minder-mobiele dorpsgenoten.

Bijna veertig chauffeurs en negen coördinatoren zorgen ervoor dat minder mobiele Winterswijkers van A naar B gebracht worden. Elke werkdag staan twee vrijwillige coördinatoren klaar om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het project is in Winterswijk februari 2019 gestart. Inmiddels zijn er iets meer dan 8500 ritten uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er wekelijks minimaal veertig ritten door de negen coördinatoren bemiddeld en door de veertig chauffeurs gereden zijn.

Door een toenemende belangstelling is de WUh dringend op zoek naar nieuwe chauffeurs. Wil je ook chauffeur worden dan kun je je aanmelden als vrijwilliger en vervoer je wellicht binnenkort jouw minder mobiele ‘buren’ in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van 0,35 euro per gereden kilometer. Je hoeft als chauffeur geen ANWB-lid te zijn. Je bepaalt zelf of je wel of niet inzetbaar bent.

Naast chauffeurs is de WUh ook op zoek naar coördinatoren. Als coördinator organiseer je de rit voor de deelnemer. Een deelnemer neemt in principe minimaal twee werkdagen voordat men een rit nodig heeft contact op met de coördinator van de WUh. Als coördinator zoek je een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die, op het gewenste tijdstip, kan en wil rijden. De coördinator belt de deelnemer terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers welke de vrijwilliger gaat rijden. Daarna zorg je ervoor dat chauffeur en gebruiker geïnformeerd worden. Dit alles doe je in een eenvoudig te bedienen en speciaal voor deze service ingericht programma. In principe werk je als coördinator samen met een collega één of meerdere ochtenden tussen 9.00 en 12.00 uur.

Elke rit is meer dan vervoer alleen. Elke rit betekent voor de coördinator, chauffeur en gebruiker een nieuw sociaal contact. Op deze manier brengt de WUh dorpsgenoten bij elkaar. Alle medewerkers chauffeurs en coördinatoren ervaren dit vrijwilligerswerk als bijzonder zinvol en dankbaar. Heeft Automaatje je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0543 200036. Mailen kan ook automaatje@vpwinterswijk.nl. Wil je eerst met je aanstaande collega’s kennis maken? Dat kan. Kom dan langs bij het chauffeurscafé van Automaatje, vrijdag 7 oktober vanaf 15.00 uur bij sportcafé de Wissel, (kantine van de sporthal) aan de Parallelweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk