OV ambassadeurs Henk de Klerk en Ad Schellekens gevven uitleg op het station. Foto: Rob Kleering van Beerenbergh
OV ambassadeurs Henk de Klerk en Ad Schellekens gevven uitleg op het station. Foto: Rob Kleering van Beerenbergh ROB KLEERING VAN BEERENBERGH

Ervaar het openbaar vervoer

Vervoer

WINTERSWIJK - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs een OV-inloopspreekuur en een proefreis vanuit Winterswijk. 

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders.
Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen op vrijdag 1 juli, van14.00 uur tot 15.30 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek/Vestiging Winterswijk, Parallelweg 5 in Winterswijk.

Proefreis
Tijdens een proefreis helpen de OV-ambassadeurs onder meer met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitcheckenAanmelden voor deelname aan de proefreis kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. De proefreis is op woensdag 29 juni, vanuit Winterswijk. 

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk