Foto: Rob Kleering van Beerenbergh
Foto: Rob Kleering van Beerenbergh ROB KLEERING VAN BEERENBERGH

Inloopspreekuur OV-reisadvies

Vervoer

WINTERSWIJK -  De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand. Men kan binnenlopen in de Bibliotheek Oost-Achterhoek/Vestiging Winterswijk, Parallelweg 5, Winterswijk, op vrijdag 4 maart, tussen 14.00 en 15.30 uur.

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven de vrijwilligers advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen. Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.  

Telefonisch spreekuur 
Voor wie liever telefonisch contact opneemt, kan bellen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op tel. 038–3037010. Maandag tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur; dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur; maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk