Uit handen van André Onnink  penningmeester van ’t Joosthuis ontvangt Gerard van der Leeuw, voorzitter van Duikteam De Achterhoek, de cheque ter waarde van 10.000 euro.
Vlnr.: Erik Schreurs, André Onnink, Gerard van der Leeuw, Harry Bakker. Foto: PR
Uit handen van André Onnink penningmeester van ’t Joosthuis ontvangt Gerard van der Leeuw, voorzitter van Duikteam De Achterhoek, de cheque ter waarde van 10.000 euro. Vlnr.: Erik Schreurs, André Onnink, Gerard van der Leeuw, Harry Bakker. Foto: PR

‘t Joosthuis doet schenking voor een nieuwe compressor

Sport

WINTERSWIJK - Op 8 mei overhandigen drie vertegenwoordigers van ‘t Joosthuis een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de voorzitter van Duikteam De Achterhoek. Dit geld is bedoeld als extra steun voor de aanschaf van een nieuwe compressor. De vereniging is enorm dankbaar voor deze steun.

Duikteam De Achterhoek is gevestigd in zwembad Jaspers in Winterswijk. Daar worden niet alleen in de winter onder andere de duiklessen gegeven, maar worden het hele jaar door de duikcilinders gevuld.
Het team heeft altijd de beschikking over een compressor gehad om deze cilinders te vullen. In een kleine ruimte in het gebouw van zwembad Jaspers was dat altijd een beetje passen en meten. Na jarenlang uitstekende diensten te hebben verleend, was de compressor aan vervanging toe. De enthousiaste duikers van het team moeten heel vaak weer hun cilinders met lucht vullen om de bijzondere onderwaterwereld te kunnen betreden en ontdekken.
Gelukkig heeft de duikvereniging deze heel gulle schenking ontvangen van Stichting ‘t Joosthuis die zo het grootste deel van de kosten voor de nieuwe compressor voor zijn rekening neemt.

Sinds het boek van voetbalvereniging Vosseveld gesloten is, is Stichting ‘t Joosthuis opgericht. Dit is gedaan door de vereffeningscommissie van voetbalvereniging Vosseveld. Zij houden zich bezig met het verdelen van de gelden van de opgeheven vereniging onder initiatieven met maatschappelijke doelen in Winterswijk en omgeving. Het duikteam heeft nu een nieuwe compressor kunnen aanschaffen. De compressor is tevens verhuisd van de kleine ruimte in zwembad Jaspers naar een veel ruimere plek. Ook dát is een grote verbetering. 

Informatie over Duikteam De Achterhoek kunt u vinden op www.duikteamdeachterhoek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant