Afbeelding

Laatste beslissingen in (dam)bekerpoules

Sport

WINTERSWIJK - Op de damclubavond van woensdag 20 maart vielen de laatste beslissingen in de poulefase, waardoor alle kwartfinalisten bekend zijn. 

Poulefase BijHillen-cup
Gerwin Doornink - Thomas Esselink (0-2). Een gelijkspel was voldoende geweest voor Gerwin om door te gaan, maar een vervelende voorpost van Thomas zorgde uiteindelijk voor een winnende doorbraak naar dam.
Henk Sonderen - Jan Elgershuizen (2-0). Henk was al door, maar deed zijn sportieve plicht en dwong schijfwinst af en won later de partij. Henk en Thomas gaan in deze poule door.
Augustin Saouadogo - Zeeg Jongkoen (1-1). Augustin moest winnen en wist er een spannende lange partij van te maken, maar Zeeg wist er uiteindelijk een 1 om 3 remise-eindspel van kon maken.

Voor de knock-outfase zijn er de volgende wedstrijden: Henk Sonderen - Wim Sonderen, Wim Klaassen – Frank ten Hagen, Erik ten Hagen - Zeeg Jongkoen, Theo Stoverinck - Thomas Esselink. 

Onderlinge competitie 
Erik Oonk – Robert Broekman (2-0). Bij de opening leek Robert nog prima te staan, maar uiteindelijk wist Erik zijn tegenstander vast te zetten, waardoor die enkel nog schijven kon weggeven.

Ratingcompetitie
Wim Sonderen – Frank ten Hagen (1-1). Er kwam een voor beide ingewikkelde Partie Bonnard op het bord. Wim kwam hier met schijfwinst beter uit, maar overzag later een kleine remisecombinatie.
Voor de onderlinge zullen Erik en Henk het gaan uitmaken wie er kampioen wordt, Thomas blijft de ratingcompetitie leiden. Voor de competitiestand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant