turnsters niveau N2/N3.Foto: PR Penta Winterswijk
turnsters niveau N2/N3.Foto: PR Penta Winterswijk PR Penta Winterswijk

Gouden dag voor de turnsters N2/N3

Sport

WINTERSWIJK - Een glansrijke afsluiting van het seizoen voor de niveau 2 en 3 turnsters vond plaats op zaterdag 16 maart in Didam. Het Penta niveau 2 team, bestaande uit Floor Kruisselbrink, Thirza Jansen, Charli Meekes, Meys Koldeweij en Guusje Buitink, samen met Bo Huiskes van Ypsilon Doetinchem, heeft een fantastische prestatie neergezet en elkaar geweldig aangemoedigd.

Floor verbaasde zichzelf door voor het eerst haar wegzet kip op de brug te voltooien, terwijl ze op alle andere toestellen haar potentie toonde. Als eerstejaars in de middenbouw niveau 2 heeft ze een hele knappe prestatie geleverd. Thirza hield haar zenuwen onder bedwang en pakte de 3e plaats op de balk, terwijl ook haar losom handstand op rek lukte. Charli en Guusje turnden beide voor het eerst dit seizoen een stabiele balkoefening waarbij alles lukt.! Charli liet mooie opzwaaien zien aan brug, waarop Guusje uitblonk met indrukwekkende scores op brug en rek, waar niemand aan kon tippen. Meys schitterde met haar sprongen en werd op dit toestel 1e, ook turnde ze weer een flikflak op balk. De concurrentie was sterk, maar in deze wedstrijd bewezen ze het beste team te zijn met als beloning een prachtige gouden medaille.

In de volgende ronde betraden Chelsey Schurink, Maud Kruisselbrink, Mareau van den Brink, Vayèn Hakstege en Fien Kobes van niveau 3 de wedstrijdvloer. Het was een wedstrijd vol hoogtepunten voor dit gouden team, dat tot nu toe alleen nog maar op het hoogste podium heeft gestaan.

Chelsey turnde voor het eerst een half in-heel uit op sprong en haar overslag salto lukte op vloer. Maud overwon haar angsten op de brug, waarbij ophurken voor het eerst na een vervelende blessure weer lukte, onder luid gejuich van haar teamgenoten. Mareau eindigde met een mooie streksalto als 2e op de brug en behaalde de 3e plaats op sprong. Ook Vayèn boekte succes op de brug, met een doorgeturnde oefening met een hoge salto als afsluiting, en straalde op de vloer waar ze een 2e plaats behaalde. Tot slot liet Fien weer zien hoe mooi ze kan turnen, met een uitmuntende oefening op de vloer en foutloze sprongen over de pegasus, wat haar op beide toestellen de hoogste score opleverde. Voor dit team was opnieuw een welverdiende gouden medaille de uitkomst van de dag.

Met spanning wachten deze meiden op de seizoensuitslag en hopen op een plekje in de individuele meerkampwedstrijd op 13 april in Winterswijk. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant