Old Starts Walking Football. Foto: PR
Old Starts Walking Football. Foto: PR

Walking Football tussen Old Stars de Graafschap en Old Stars Winterswijk

Sport

MEDDO - Op woensdag 6 maart spelen ‘Old Stars de Graafschap’ een Walking Football-wedstrijd tegen ‘Old Stars Winterswijk’. De aanvang van de warming-up is om ongeveer 10.30 uur. Vooraf is de kantine geopend voor een kop koffie. Vervolgens zal er een wedstrijd worden gespeeld bij Sc Meddo op ’t Konder.

De 3e helft na afloop van de wedstrijd zal voor de deelnemers bestaan uit een kop soep en enkele broodjes beschikbaar gesteld door Sc Meddo. Walking Football kent een aantal gouden regels. De belangrijkste zijn: Rennen, lichamelijk contact en slidings zijn niet toegestaan. Buitenspel is niet van toepassing. De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Vrije trappen zijn indirect. Er wordt met zes veldspelers (zonder keeper) gespeeld.
Old Stars Winterswijk bestaat uit spelers die meestal een verleden hebben bij één van de Winterswijkse voetbalverenigingen, maar dat is niet noodzakelijk. Het gehele jaar door wordt er wekelijks getraind van 10.00 tot 11.30 uur op vrijdagmorgen, te beginnen met koffie, bij één van de Winterswijkse clubs. De groep bestaat op dit moment uit 35 leden. Ook na afloop gezellig een kop koffie drinken met elkaar is bijna vanzelfsprekend. De trainingen worden al enkele jaren verzorgd door Laurens Elferink uit Lichtenvoorde. Na een warming-up en enkele oefenvormen van ongeveer een half uur wordt er altijd afgesloten met een partijtje voetbal, ook ongeveer een half uur. Organisatorisch vallen Old Stars Winterswijk sinds het begin van dit jaar onder de STOA. (Stichting Ouderen Actief Winterswijk). Lidmaatschap van een plaatselijke voetbalvereniging is niet noodzakelijk. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een voetbalvereniging. Ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met de contactpersoon Walking Football van de STOA. Meer informatie is te vinden op www.stoawinterswijk.nl.Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant