Archeus neemt de prijzen mee naar Winterswijk. Foto: PR Archeus
Archeus neemt de prijzen mee naar Winterswijk. Foto: PR Archeus

Goud en zilver voor jeugd Archeus in Twentse Cross Competitie

Sport

WINTERSWIJK -  Zondag 18 februari stond de laatste wedstrijd van de Twentse Cross Competitie op het programma voor de jeugdatleten van Archeus. De meiden en jongens op de middellange loopafstanden stonden er in de competitie goed voor en wilden ook de laatste wedstrijd nog vlammen.

Op de 1,5 km liepen Minke Dost en Nine Kwerreveld een sterke race. Zelf met ‘skibenen’ van een weekje vakantie kwam Minke als tweede over de streep. Nine daar vlak achter als derde. In de competitie over zes wedstrijden eindigden de dames als eerste en tweede en mochten een mooie hardloopschoentrofee in ontvangst nemen. 

Bij de jongens kwamen Jurre van Alst, Twan Roerdink en Joep Dingemans kort na elkaar over de finish. Op het zware parcours van 2,5 km inclusief zware mul zandpassage betekende dat in hun leeftijdsklasse voor Jurre een tweede plaats, voor Twan ook een tweed plaats en voor Joep een derde plaats. In de totale competitie deden de laatste twee heren het nog een stapje beter met een eerste plaats voor Twan en een tweede voor Joep. Jurre werd in de competitie prachtig tweede in zijn leeftijdsgroep. Ook voor hen een mooie hardloopschoen als beloning voor constant presteren in de competitie.
Een goede generale voor volgende week wanneer Minke, Nine, Twan en Joep zich mogen melden in Apeldoorn voor het NK indoor onder 14 en onder 16.

Archeus neemt de prijzen mee naar Winterswijk. Foto: PR Archeus

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant