Foto: PR
Foto: PR

WSG in halve finale

Sport

WINTERSWIJK - In de landelijke bekerstrijd verloor WSG dit seizoen al in de tweede ronde, maar in de regionale bekerstrijd hebben de schakers inmiddels de halve eindstrijd bereikt. In de kwartfinale moest het Winterswijkse viertal het opnemen tegen Vrimot. 

In Vriezenveen werd gespeeld in een zijzaaltje van de kantine van de roemruchte voetbalclub DETO. Op grote beeldschermen waren de Europese wedstrijden van Ajax en Feyenoord te zien, maar daardoor lieten de schakers zich zo min mogelijk afleiden. Op papier was WSG zwaar favoriet, maar in de praktijk bleek de wedstrijd aan de vier borden behoorlijk gelijk op te gaan. Aan het einde was er dan toch een 0,5-3,5 zege, maar halverwege de avond zag het er niet naar uit dat de overwinning zo ruim zou uitvallen.
Jochem Mullink bouwde langzaam maar zeker aan een steeds betere stelling en nadat een pion op a2 was gevallen, wist hij de winst naar zich toe te trekken. Gerard Harbers kwam al snel in een eindspel, maar hij spendeerde daar erg veel tijd aan. Gelukkig voor hem had hij nog net genoeg tijd over om de winnende voortzetting te vinden. Carsten ter Horst werd verrast door een afwikkeling waar hij een dame overhield tegen twee torens en twee pionnen. Zijn tegenstander ging echter in zijn tijdnood ook snel spelen en miste daardoor de winst en moest met remise genoegen nemen. Marcel Krosenbrink werd verrast door een vorkje, maar had zelf genoeg dreigingen om aan de afwikkeling die daarop volgde een pion over te houden, hetgeen de basis voor de winst bleek te zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant