Team 237, vorig jaar na de finish op de Coolsingel. Foto: PR

Team 237, vorig jaar na de finish op de Coolsingel. Foto: PR

210 teams aan start van 33ste Roparun

Sport

Winterswijks team 237 loopt route door Nederland

ACHTERHOEK - Dit jaar nemen 210 teams deel aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Dat bleek woensdag, nadat de inschrijfperiode voor de 33e editie werd gesloten. Het geld dat met dit evenement wordt ingezameld, wordt ingezet om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Ook het Winterswijkse team: 237 100% Running Winterswijk staat aan de start. 

Het evenement vindt dit jaar plaats in het pinksterweekend van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Terug van weggeweest is de Franse route, met een startplaats in het plaatsje Clastres, zo’n 150 kilometer van Parijs. Ook is er weer een Nederlandse route, waarbij gestart wordt vanuit Enschede (Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe). Het Winterswijkse team loopt deze route door Nederland (stukje Duitsland).

Beide routes zijn circa 550 kilometer. Op tweede pinksterdag finishen alle deelnemers op de Coolsingel in Rotterdam. De komende maanden probeert het team zo veel mogelijk geld in te zamelen. Op 28 januari werd onder andere de winterwandeling gehouden vanuit Kotten. In april zal de voorjaarswandeling plaats vinden. De opbrengst van de wandelingen gaat naar de Stichting Roparun. 

Het is mogelijk om een een bijdrage te doen om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Dat kan via Team 237 100% Running Winterswijk

Niet alleen teams kijken er naar uit, overal in Frankrijk, België en Nederland zijn bedrijven, comités en verenigingen bezig om een prachtig onthaal voor de deelnemers te organiseren. De deelnemers komen ook door de Achterhoek. 100% Running Winterswijk wordt op eerste pinksterdag rond 8 uur in Winterswijk verwacht. Het team hoopt uiteraard op veel aanmoedigingen en veel publiek langs de route. De deelnemers komen ook onder andere door Zutphen en Doetinchem. 

De aankomst in Rotterdam. Foto: Stichting Roparun - Marco Teljeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk