Mette Esselink, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers
Mette Esselink, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta Winterswijk plaatsen zich voor halve NK

Sport

Turnsters Penta Winterswijk plaatsen zich voor halve NK

WINTERSWIJK - Op zaterdag 27 en zondag 28 januari mochten de turnsters uit de bovenbouw 1e tot en met 3e divisie afreizen naar Heerenveen voor de 3e en laatste plaatsingswedstrijd. 

De senior C turnsters, Mette Esselink, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers mochten in de vroege uurtjes afreizen naar Heerenveen. Voor deze meiden een leuke wedstrijd waar ze samen in een groepje mochten turnen. Niet het fijnste toestel om te starten, maar de meiden mochten beginnen op balk, waar alle 3 de zenuwen onder controle hielden. Mette haalde hier knap het 3e cijfer van de dag. Met wat pech op vloer voor Lynn, heeft zij zich op sprong heel goed weten te herstellen. Lynn heeft wegens ziekte een andere sprong laten zien dan zij normaal doet, maar ook hiermee heeft zij laten zien dat sprong echt háár toestel is en de hoogste score van de wedstrijd weten neer te zetten. Ook op brug hebben de 3 turnsters laten zien flinke stappen te hebben gezet ten opzichte van de vorige wedstrijden, Derlinde werd hier 2e en Mette 3e. Om de dag voor Mette, Lynn en Derlinde compleet te maken hebben zij zich alle 3 weten te plaatsen voor het halve NK op 23 maart in Purmerend!

In wedstrijd 4 mocht ook Janne Luisman, als junior B haar turnkunsten tonen. Voor Janne een wedstrijd waar zij geen grote fouten heeft gemaakt, met een goede improvisatie op vloer heeft zij haar wedstrijd met succes weten af te ronden. Janne heeft een duidelijke progressie getoond afgelopen maanden en mag dit de komende tijd verder gaan ontwikkelen.

Op zondag in wedstrijd 2 turnden Donna Meekes en Lara Hallers. Zij mochten starten op het toestel brug. Voor beide een succesvolle start met een mooie spreidhandstand van Donna en Lara liet hier voor het eerst dit seizoen haar losomhandstand aan de hoge ligger zien. Donna wist haar goede start door te zetten op balk met voor het eerst haar arabier schroef als afsprong. Lara begon strak aan haar balk oefening, maar moest helaas een val incasseren. Op vloer straalde Lara en landde zij haar arabier ander halve schroef stick-it! Donna behaalde het voor haar hoogste vloer cijfer van het seizoen tot nu toe met een arabier temposchroef salto als eerste serie! Op het laatste toestel sprong hebben Donna en Lara de wedstrijd goed afgesloten. 

In wedstrijd 3 mocht Estelle het wedstrijd weekend afsluiten. Met een mooie oefening op vloer opende zij haar wedstrijd goed. Op sprong liet zij een huizen hoge tsukahara zien, waarmee zij het 1e sprong cijfer van de wedstrijd behaalde. Estelle vervolgde haar wedstrijd sterk op brug. Zij scoorde hier een 11.533 waarmee zij ontzettend knap het bruglimiet behaalde. Estelle sloot haar wedstrijd zonder grote fouten af op balk.

Donna en Estelle hebben zich geplaatst voor het halve NK op 16 maart in Tilburg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk