Debutante Maud Pfetzing in actie bij haar dames enkel spel. Foto: Rudi Joling

Debutante Maud Pfetzing in actie bij haar dames enkel spel. Foto: Rudi Joling

Rudi Joling

Eerste jeugdteam BC ‘ t Pluumke ‘67 wint overtuigend met 8-0

Sport

WINTERSWIJK - Zondagmorgen, 1 oktober, in de Sport- en turnhal Winterswijk heeft team J1 gespeeld tegen Phido uit Doetinchem. Team J1, wakker en al, was klaar om een paar flinke wedstrijden te spelen. De wedstrijden werden om en om enkelspel en dubbelspel gespeeld. Alle wedstrijden begonnen met de eerste game allemaal een voorsprong voor BC ‘t Pluumke ‘67 waarna de tweede game iedere keer wel lastiger werd. 

Het eerste enkelspel van Lars Teekman  was snel voorbij wat het eerste punt voor BC ‘t Pluumke ‘67 bracht. Tegelijkertijd werd het dubbelspel van Juniper Putman en Josefine Frolova spannender, maar toch in twee games ging het punt naar BC ‘t Pluumke ‘67. Juniper wist zijn enkelspel snel en overtuigend te winnen. De dubbel tussen Josefine en Lars vloog in de eerste game met 21-11 voorbij in het voordeel voor BC ‘t Pluumke ‘67. De tweede game keken ze tegen een 13-19 achterstand aan. Maar ze wisten alsnog met 22-20 te winnen na een spannende game. De eerste game in het derde enkelspel van Milan van Dijk ging met 21-12 gewonnen. Hierna was een spannende tweede set nodig die na veel moeite met 22-20 werd gewonnen. En dus opnieuw een extra punt voor BC ‘t Pluumke ‘67. Ondertussen werd ook het enkelspel van Amanda van der Veen gespeeld waar zij snel werk van had gemaakt. Gevolgd door de dubbel van Juniper en Milan. Na een aantal mooie punten tijdens de opslagen werd de eerste game met 21-8 gewonnen. De tweede game ging weer lastiger maar wisten ze alsnog eruit te slepen en werd gewonnen met 21-15. En dus het punt naar BC ‘t Pluumke ‘67. De laatste wedstrijd werd gespeeld door Amanda en Lars. Ook hier ging de eerste game makkelijker dan de tweede waarbij de laatste met 21-16 werd gewonnen.

Daarmee waren alle wedstrijden gespeeld. Er zaten bij deze wedstrijd heel mooie en spannende rally’s tussen en ook de tegenstander zag het plezier ervan in. BC ‘t Pluumke ‘67 J1 heeft hierbij 8 punten kunnen binnenhalen voor in de competitie en doet daarmee goede zaken. 

Ook het derde senioren team moest aan de bak tegen Flits 9 uit Wierden.

De heren dubbel van Harm Keetels en Ronnie Steijlen werd helaas in drie sets verloren, ook mede door een rugblessure bij Ronnie. Hierdoor kon hij zijn mixpartij met Erenda Kruisselbrink ook niet spelen. Erenda speelde deze mix nu met Harm en ging helaas in 2 sets verloren.

Het heren enkelspel van zowel Eric Stemerdink als Harm werd omgezet in winst.

De dames dubbel van Erenda en debutant Maud Pfetzing werd gewonnen in twee sets evenzo als de dames enkel van Erenda. Maud had 3 sets nodig in haar enkelspel maar verloor helaas haar partij.

Tot slot was er de mixwedstrijd van Eric en Maud die helaas ook verloren werd.

De eindstand kwam uit op een mooi verdeelde 4-4

De overige wedstrijden zijn: ’t Pluumke’67 1 – Beca 4 5-3, ’t Pluumke’67 J2 – Union Goor J2 2-6 en ’t Pluumke’67 J3 – Rianto 0-6

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk