Van links naar rechts: Renate Witte-Wewer, Barry Tersteeg, Egbert Moester, Theo Sloot, Gabi Siegmann, Frits Lindenhovuis, Hans Jager, Rick de Nooijer, Wim Aalders en Cezar Birsan. Foto: PR
Van links naar rechts: Renate Witte-Wewer, Barry Tersteeg, Egbert Moester, Theo Sloot, Gabi Siegmann, Frits Lindenhovuis, Hans Jager, Rick de Nooijer, Wim Aalders en Cezar Birsan. Foto: PR

Clubkampioenen de Robber

Sport

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdagavond speelden de leden van Bridgeclub de Robber de slotdrive ter gelegenheid van de afsluiting van de competitie 2022-2023. Het seizoen voor de gewone competitie loopt van september tot juni, waarna in de zomermaanden de open zomercompetitie gespeeld wordt.

In de loop van de avond werden door de Marga Hissink, voorzitter van de Robber, de kampioenen van het afgesloten seizoen bekend gemaakt. Sinds corona kan er bij de Robber zowel op dinsdagmiddag als op dinsdagavond aan de competitie worden meegedaan. Het is de eerste keer voor de vereniging dat voor elk van deze 2 speelmomenten apart clubkampioenen bekend werden gemaakt.
Voor de middag werd het paar Wil van Buren en Natallia Lysina algemeen kampioen met een gemiddeld percentage van 92,5%. Voor de avond werden Cezar Birsan en Rick de Nooijer met 90,0% voor het 2e achtereenvolgende jaar kampioenen. Cezar heeft het kampioenschap nu 2 keer gewonnen, Rick won het voor de 6e keer.
Op de 2e en 3e plaats eindigden voor de middag: Henriette Beck en Willemien Berenschot (87,2%) en Leis Oonk met Renate Witte-Wever (86,7%). Voor de avond Gerhard Gossink en Jan Wolters (87,6%) en Herman Brouwer met Kees Schröder (84,9%).

De slemcompetitie werd gewonnen door Jan Jonker en Joop Peters (6 x klein slem) voor de middag, en door Egbert Moester met Theo Sloot voor de avond (1x groot slem en 7x klein slem). Een slem is een spel waarbij de speler alle 13 slagen wint (groot slem) of 12 van de 13 (klein slem). De hoogst behaalde score op een speelmoment in het seizoen werd voor de avond wedstrijden behaald door Barry en Rinus Tersteeg. Zij wonnen op 7 maart met een score van 75%. Voor de middag drives werd deze categorie gewonnen door Leis Oonk en Renate Witte-Wewer met 80,4% gescoord op 27 september vorig jaar.

Er werden ook prijzen uitgereikt voor de winnaars van het viertallen dat traditioneel in de eerste 5 weken van het nieuwe jaar gespeeld wordt: in A-lijn won het team van Cezar Birsan, Rick de Nooijer, Frits Lindenhovius en Gabi Siegmann. In de B-lijn lukte het team Wim Aalders, Hans Jager, Hans Garretsen en Henk Grotenhuis de 1e plaats te behalen.

Tijdens de zomer speelt de Robber elke dinsdag zomerbridge, waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen. De kosten bedragen 3 euro per paar. Opgave vooraf is niet nodig. Het is mogelijk om dinsdagmiddag mee te doen (uiterlijk 13.30 opgeven in de zaal) of dinsdagavond (uiterlijk 19.5 opgeven in de zaal). De zaal bevindt zich in het Zonnebrinkcentrum op de Zonnebrink 61. Op dezelfde locatie is het ook op maandagmiddag om 14.00 mogelijk zomerbridge te spelen bij bridgeclub de Eendracht. Hiervoor is wel opgave vooraf nodig via 0543-513369. Info: wedstrijdleider@derobber.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk