Tabitha Bakker. Foto: Jan Kan

Tabitha Bakker. Foto: Jan Kan

Jan Kan

Prijzenregen voor Wooldse amazone

Sport

WINTERSWIJK - Tijdens het pPinksterweekend werd op Manege de Achterhoek in IJzerlo het Allround Kampioenschap georganiseerd door het Arabische volbloedpaardenstamboek. Drie dagen lang streden tientallen Arabische volbloeds en NRPS paarden om de titel van Allround Kampioen 2023.

Titelverdedigster Talitha Bakker deed opnieuw mee met haar eigen gefokte 7-jarige Arabische Volbloedruin ASE Magnificent (ZT Magnanimus x ASE Bisiriya Hlayyil). Hoewel de ruin normaal gesproken succesvol in de FEI endurancesport wordt uitgebracht, moest hij dit maal strijden in de onderdelen Liberty, waarbij het paard in vrijheid zijn bewegingen moet tonen, de dressuur, het springen, de cross en de trail.

De ruin bewees niet alleen op alle onderdelen de Best presterende Arabische volbloed te zijn, maar won ook de Westerveld Memorial trofee voor het Overall best presterende paard van het hele weekend! Ook won de combinatie de Motivatieprijs voor hun competatieve inzet van de afgelopen jaren. Vorig jaar won deze combinatie ook al de allround titel.

Op 10 juni zal de talentvolle ruin verschijnen op de FEI 1* endurancewedstrijd in Denemarken, waar hij een afstand van 100 km op één dag zal afleggen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk