Het complete team 100%RunningWinterswijk werd zaterdag uitgezwaaid door wethouder Wassink. Foto: PR

Het complete team 100%RunningWinterswijk werd zaterdag uitgezwaaid door wethouder Wassink. Foto: PR

Roparunners door SKB

Sport

WINTERSWIJK - Meer dan 520 kilometer hebben de teamleden van 100%RunningWinterswijk afgelopen weekend afgelegd tijdens de Roparun. De non-stop estafette run wordt elk jaar gehouden om geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker en zorg voor hun naasten. ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven is het motto van de Stichting Roparun. Het Winterswijkse team heeft ongeveer 30.000 euro bijeengebracht met deze Roparun.

Zaterdag was de start op Vliegbasis Twente in Enschede. Zaterdagmiddag kwamen de deelnemers door Winterswijk. Via de hoofdingang van het SKB liep de route naar Oriolus (het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten), waar de lopers en de fietsers het ziekenhuis weer verlieten. Via de versierde Morgenzonweg, ging het richting centrum waar burgemeester Bengevoord de Roparunners de hand schudde.  Maandag finishten de deelnemers op de Coolsingel in Rotterdam. 

Lopers en fietsers van team 237 bij het SKB. Foto: PR
!00%Running Winterswijk bij het SKB
Lopers en fietsers gingen door het ziekenhuis. Foto: PR
De lopers en begeleiders liepen via de hoofdingang het ziekenhuis binnen e via Oriolus het ziekenhuis uit. Foto: Frank Bosvelt
Team 237 onderweg. Foto: PR
Er waren diverse plaatsen waar lopers en fietsers elkaar moesten afwisselen. Foto: PR
Lopers werden onderweg begeleid door fietsers. Foto: PR
Teanm 237 onderweg. Foto: PR
Nelli Cooman is één van de ambassadeurs van Roparun. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk