Bekerwinnaar Erik met de winnende slagzet. Foto: PR
Bekerwinnaar Erik met de winnende slagzet. Foto: PR

Erik ten Hagen wint BijHillen-cup

Sport

WINTERSWIJK - Op de voorlaatste clubavond van het damseizoen is Erik ten Hagen de winnaar geworden van de bekercompetitie van WDV. Verder slaat Augustin Saouadogo een goede slag in de ratingcompetitie.

De finale om de BijHillen-cup beloofde een spannend duel te gaan worden, aangezien Theo Stoverinck tegen Erik ten Hagen voldoende had een gelijkspel met gelijke schijvenverdeling. Het zag er lang goed uit voor Theo, totdat hij een verrassende 6 om 4 naar dam over het hoofd zag. Theo probeerde het hierna nog wel, maar Erik speelde het foutloos uit.

Wim Bennink-bokaal 
De overige partijen werden voor de ratingcompetitie gespeeld. Hier maakten Wim Sonderen en Robert Broekman beiden een fout met schijfverlies tot gevolg en kwamen snel remise overeen.
Jan Elgershuizen veroverde één schijf van de in vorm verkerende Paul Hageman, maar overzag later een combinatie naar dam. Paul was dicht bij de winst, maar liet Jan nog ontsnappen naar remise.
Henk Sonderen voerde de druk op bij Frank ten Hagen en kwam zodoende in gewonnen positie, bijna liet hij hem nog ontsnappen door een kleine combinatie, maar het eindspel bleek toch voldoende voor winst.
Om de bovenste plekken wist koploper Thomas Esselink niet het verschil te maken tegen Erik Oonk. Hij moest zelfs nog even oppassen, maar wist wel een punt binnen te halen.
Van dit puntverlies maakte Augustin Saouadogo goed gebruik. In zijn partij tegen Wim Klaassen wist hij middels combinaties het verschil te maken. Één speelronde voor het einde neemt Augustin de leiding over in de ratingcompetitie.

Volgende week de laatste damclubavond van dit seizoen. Met de beslissing om het kampioenschap, waar Henk Sonderen voldoende heeft aan een punt tegen Erik ten Hagen. Tevens valt de beslissing om de ratingcompetitie. Hier zal Thomas met een goed resultaat moeten komen om Augustin te passeren. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant