Ook dit jaar zijn er weer skeeleractiviteiten voor de jeugd. 
foto : PR WIJV
Ook dit jaar zijn er weer skeeleractiviteiten voor de jeugd. foto : PR WIJV

Maak kennis met skeeleren in de maand april

Sport

WINTERSWIJK - Nadat er deze winter maar liefst 13 dagen kon worden geschaatst op natuurijs, heeft de Winterswijkse IJs- en Skeelervereniging (WIJV) alle ogen weer gericht op het skeeleren. De vereniging heeft inmiddels al meer dan duizend(!) schaatsleden, het aantal mensen dat aanvullend skeelerlid is blijft hierbij ver achter en daarom wil de WIJV in de maand april met skeeler-promotieactiviteiten meer leden proberen te interesseren voor het zogenaamde ‘schaatsen op wieltjes’. 

Het prachtige gladde asfalt op zowel de kinderbaan als de 400-meterbaan leent zich prima voor het skeeleren, daarbij hebben de sporters geen last van verkeer en verkeersobstakels. Hoewel skeelerleden onbeperkt toegang hebben tot de baan, hebben velen aangegeven dat het skeeleren in groepen leuker is.

Promotiedagen
De gehele maand april zijn er op zaterdagmorgen (10-12 uur) en dinsdagavond (19-21 uur) mogelijkheden om kennis te maken met het skeeleren. De start is op zaterdag 1 april en dinsdag 4 april. Op de promotiedagen zijn ervaren skeeleraars en trainers aanwezig om aanwijzingen en tips te geven, waarbij het niveau absoluut niet belangrijk is: de beginnende skeeleraar is net zo welkom als de meer ervaren sporter. Ook de leeftijd speelt geen rol: de promotiedagen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen. De vereniging heeft inmiddels de beschikking over een groot aantal gebruikte skeelers en deze kunnen gratis worden gebruikt. De promotiedagen zijn geheel vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen.

Skeelers aangeboden
Het is gebleken dat schaatsende leden wel willen proberen te skeeleren, maar nog zitten te twijfelen of de aanschaf van nieuwe skeelers verstandig is omdat men niet weet hoe het zal bevallen. Voor deze leden komt er een actie waarbij men bij een jaar skeeler-lidmaatschap gratis een paar gebruikte (eenvoudige) skeelers krijgt aangeboden, uiteraard zolang de voorraad strekt en de juiste maten (nog) aanwezig zijn. Hoewel deze gebruikte skeelers niet in de meest professionele uitvoering zijn kan hiermee de nodige ervaring worden opgedaan en kan er desgewenst later worden overgestapt op nieuwe skeelers. Tijdens de genoemde promotiedagen in april zijn ook deze aspirant-leden welkom op het schaats- en skeelercomplex ‘De Witte Poorte’ aan de Bataafseweg.

Overige skeelerevenementen

Net als afgelopen jaar worden er ook in 2023 weer skeelerevenementen georganiseerd, zoals een toertocht voor de schooljeugd op de 400-meter baan en andere activiteiten op het schaats- en skeelercomplex. Daarnaast heeft de skeelercommissie plannen voor een toertocht door het buitengebied (met begeleiding) en een skeeler-toertocht op het motorrace-circuit ‘de Varsselring’ tussen Ruurlo en Hengelo (Gld). Meer informatie in te vinden op de website


www.wijv.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk