Turnsters Penta Winterswijk. Foto PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta Winterswijk. Foto PR Penta Winterswijk

PR Penta Winterswijk

Mooie prestaties in laatste team- en individuele wedstrijd

Sport

WINTERSWIJK - Zaterdag 11 maart turnden de meiden uitkomend in categorie supplement E hun laatste team en individuele plaatsingswedstrijd en de senioren supplement D hun laatste individuele plaatsingswedstrijd in de Sazahal in Doetinchem.

In wedstrijd 3 turnde de beide supplement E teams. Team 1 bestaande uit Elin Teunissen, Fay Tiggeloven, Tess Grijsen, Merel Floors en Silvia van Battum. En team 2 bestaande uit Dani Hiddink, Dionne Konings en Sanne ten Pas. Teamgenootje Nina Somers turnde een andere wedstrijd.
Elin turnde voor het eerst een halve draai kip op brug en arabier streksalto op vloer. Fay liet een strakke arabier zien op balk en half in heel uit op sprong. Tess sprong een nette arabier streksalto halve draai op vloer. Merel een mooie wisselspagaat op balk en streksalto halve draai op vloer. Silvia een nette salto halve draai als afsprong van brug en een handstanddoorol op balk. Dani een half in heel uit op sprong en een salto halve draai van brug en Sanne een koprol op balk als tweede acrobatische element. Dionne heeft een prestatie geleverd door na een blessure, op tijd fit genoeg te zijn om een hier en daar wat aangepaste vierkamp te turnen.
Penta Winterswijk team 1 ging wederom met de gouden medaille naar huis. Individueel werd Fay in de categorie jeugd E 2e. Bij de junioren supplement E was er een mooi Penta podium. Merel werd 1e, Dani 2e en Silvia 3e.
In dezelfde wedstrijd turnde Lana Dondergoor en Ilja Dreeyers hun individuele wedstrijd. Bij Lana lukte voor het eerst haar overslag salto halve draai op vloer. Ilja liet een goede half in heel uit zien en na veel oefenen is haar hoge opzwaai eis geteld op brug. Lana mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant