Willem van Hanegem was te gast op de sponsoravond. Foto: PR FC Winterswijk
Willem van Hanegem was te gast op de sponsoravond. Foto: PR FC Winterswijk

Sponsoravond FC Winterswijk zeer goed bezocht

Sport

WINTERSWIJK- Woensdag 8 maart was de sponsoravond bij FC Winterswijk.  Nadat de club een aantal jaren de sponsoravond een aantal jaren moest cancelen had de vereniging dit jaar weer een hele grote naam binnengehaald. Met Willem van Hanegem als hoofdgast en aangever Eddy van der Ley waren de verwachtingen hoog gespannen. Dit was dan ook te merken aan de vele aanmeldingen. Uiteindelijk waren er 150 belangstellenden aanwezig in de kantine. Ze genoten allen van een mooie avond. 

Van Hanegem, de eigenzinnige oud voetballer en (assistent) trainer van onder andere Feijenoord en AZ en natuurlijk niet te vergeten het Nederlands elftal, vertelde de ene na de andere anekdotes over zijn enorme loopbaan in het voetbal. Dat hij liet merken dat hij niet alleen Harry Mens op zijn nummer kan zetten merkte ook aangever van der Ley aan den lijve. Je moet Willem natuurlijk geen ‘domme vragen’ stellen, want dan reageert hij op een wijze die alleen Willem van Hanegem kan doen. Hiermee kreeg hij uiteraard de hele kantine plat.

Tijdens het vragenrondje door het publiek ging Willem in op diverse vragen over onder andere het laatste WK in Qatar. Tevens werden de onderlinge verhoudingen besproken tussen de spelers van weleer met wie Willem in het Nederlands elftal heeft gespeeld. Dat hij geen hekel heeft aan ajacieden bleek wel uit het feit dat hij altijd met een Ajax speler op de kamer sliep tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. Ooit is hij gevraagd om voor Ajax te gaan spelen, die vraag vond hij toentertijd geweldig. De reden hiervan was dat hij een duidelijk antwoord kon geven en die was uiteraard NEE!!!

Aan het einde van de interessante avond werd er een nog een spannende voetbalkwis gespeeld. De eerste prijs, een gesigneerde foto van de Kromme werd gewonnen door Henk-Jan Klooster, Arjan Sonderen ging ervandoor met de tweede prijs, dit was het boek Hoi papa over Michel Boerebach, geschreven door Eddy van der Ley.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk