Het Winterswijkse team onderweg. Foto: Erik de Roos
Het Winterswijkse team onderweg. Foto: Erik de Roos

Voor de zevende keer een Winterswijks team aan de start van de Roparun

Sport

Voor de zevende keer een
Winterswijks team aan de start van de Roparun

Ruim 5000 deelnemers in actie voor mensen met kanker en hun omgeving

WINTERSWIJK  - De inschrijvingen voor de Roparun 2023 zijn gesloten. In het pinksterweekend zijn tussen Twente en Rotterdam ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 213 teams, actief voor de tweeëndertigste editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De Roparun vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 mei. Ook verschijnt er een team uit Winterswijk aan de start. Het is de zevende keer dat het Winterswijks team 100%runningwinterswijk aan de Roparun deel neemt.

Ook dit jaar blijft de Roparun binnen de eigen landsgrenzen. Op 27 mei gaan de teams vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe van start. Zij leggen in het pinksterweekend ruim 500 kilometer af om op maandag 29 mei op de Rotterdamse Coolsingel te finishen. Ook dit jaar komen de lopers door Winterswijk.

De nieuwe directeur Lesly Wolters kijkt uit naar zijn eerste Roparun: “Het is fantastisch om te zien dat ook dit jaar weer meer dan vijfduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zich inzetten voor een betere kwaliteit van leven van de medemens. We gaan er met elkaar een geweldige editie van maken!”

Over Roparun
De Roparun is een estafetteloop waarmee teams geld inzamelen voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Vorig jaar was de opbrengst ruim drie miljoen euro. Wolters: “We zijn enorm trots en de deelnemende teams dankbaar die dit geweldige bedrag binnen hebben gehaald. Minstens net zo trots en dankbaar zijn we onze vrijwilligers. Zonder hen is een evenement als de Roparun organiseren onmogelijk.” De eerste editie vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim 5000, én op het hoogtepunt zelfs 8000, deelnemers.

Wie de Stichting Roparun of een team wil steunen, kan een kijkje nemen op www.roparun.nl/teams/alle-teams. Wie het Winterswijkse team wil steunen kan de QR code scannen.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk