Jeroen Nijenhuis clubkampioen bij  TTV SMD. Foto: PR
Jeroen Nijenhuis clubkampioen bij TTV SMD. Foto: PR

Jeroen Nijenhuis wint clubkampioenschap TTV SMD

Sport

WINTERSWIJK - Het jaarlijkse clubkampioenschap van tafeltennisvereniging SMD is onlangs gespeeld. Het aantal deelnemers was in jaren niet zo hoog. Er deden maar liefst 30 deelnemers mee dit is onder andere te danken aan de ledengroei wie de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden.

De dag begon met een kwalificatie poule. Hierin werd gestreden om een plek in de A, B of C poule. De nummers 1 en 2 kwalificeerde zich voor de A-poule, de nummers 3 en 4 voor de B-poule en de nummers 5 voor de C-poule.

De grootste verrassing van de kwalificatiepoule was Nick Aalbers. Nick, die het tafeltennis al een aantal jaren niet meer actief beoefende plaatste zich knap voor de B-poule. Wat ook leuk om te zien was dat oud-leden, naast NIck, Mark Hoitink, Suzanne van Dreumel van de partij waren.

Na de kwalificatiepoule vond het dubbeltoernooi plaats. Nog nooit eindigden de winnaars van dit toernooi zo close. In de finalepoule kwam het aan op gamepunten tellen omdat alle 3 de dubbelpartners evenveel wedstrijdpunten en setpunten hadden. Uiteindelijk waren Ruben Grievink en Hans Assink de winnaars.
Daarna werden de vervolgrondes gespeeld in het enkelspel. In de C-poule won uiteindelijk Hans Assink. Hij schreef ook het dubbeltoernooi op zijn naam.

In de B-poule was het spannend in de finale. Berthold Rolfing nam het op tegen Marvin Hobe. Berthold wist nog nooit een finale te winnen en voor Marvin was het ook de eerste keer dat hij in de finale van de B-poule stond. Waar Marvin het moest hebben van zijn snelle en aanvallende spel, moest Berthold het meer hebben van zijn slimme en tactische spel. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd die gelijk op ging. Uiteindelijk won Berthold in de laatste en beslissende set met 11-9.

De finales in de A-poules waren ook spannend. In de halve finale troffen kameraden en teamgenoten Jeroen Nijenhuis en Rob Sonderlo elkaar. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door Jeroen, elke set werd wel nipt met 2 punten verschil afgesloten. In de andere halve finale namen Ruben Grievink en Tim Bruggink het tegen elkaar op, ook deze wedstrijd werd met nipt verschil gewonnen in het voordeel van Ruben met 3-1.
De finale was een open en aanvallende wedstrijd. Beide spelers moesten het hebben van hun aanvallende en snelle spel dus moesten beide spelers zeer scherp zijn. Uiteindelijk was Jeroen net iets scherper en won de finale met 3-1. Hierdoor mag Jeroen zich de clubkampioen noemen.
Ten slot werd de dag afgesloten met een gezellig etentje bij het Weurden.