Een beeld uit het laatste toernooi in 2020. Foto: VV Grol

Een beeld uit het laatste toernooi in 2020. Foto: VV Grol 

‘Je ziet nog weinig van dit soort recreatieve binnentoernooien’

Sport

8ste Univé Oost Nieuwjaarsvolleybaltoernooi

Door Henri Walterbos

GROENLO - Op zaterdag 7 januari 2023 is sporthal Den Elshof wederom het toneel van het gemengde volleybaltoernooi van vv Grol. Het toernooi ontstond tijdens het 50-jarig jubileum van vv Grol in 2013. Vanwege het succes bleef het niet bij een jubileumactiviteit alleen. Het Univé Oost Nieuwjaarsvolleybaltoernooi werd een blijvertje. 

Organisatoren Koen Wellink en Randy Keunekamp van vv Grol zijn volop bezig met de organisatie van de 8ste editie. “Het Univé Oost Nieuwjaarsvolleybaltoernooi is een recreatief volleybaltoernooi bestemd voor iedereen uit de regio,” beschrijft Randy het karakter van het toernooi. “Het is op verzoek van de deelnemers aan de eerste editie een traditie geworden. Wij organiseren dat graag. Ook om de volleybalsport te blijven promoten, en uiteraard onze vereniging,” vult Koen aan. “Er zijn best wel heel veel buurt- of vriendenteams actief in zaaltjes doordeweeks, die geen competitie spelen, dus recreatief. Je hebt ook lerarenteams van het Marianum of basisscholen bijvoorbeeld die samen volleyballen doordeweeks. Voor dat soort teams is het prachtig om deel te nemen. Je ziet namelijk nog weinig van dit soort recreatieve binnentoernooien. Er is immers ook geen bedrijvenvolleybaltoernooi meer. Het gaat er fanatiek maar sportief aan toe, en lekker ongedwongen. In 2020 was de laatste editie. De laatste twee jaar konden vanwege corona niet doorgaan. De editie van 2022 hadden we wel georganiseerd maar moesten we op het laatste moment toch cancelen.”

“Per team mogen maximaal drie spelers tegelijk in het veld staan die bij de NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond,HW) staan ingeschreven als competitiespeler en minimaal twee dames,” gaat Randy verder. “Het recreatieve staat immers voorop. Het is een heel gemoedelijk toernooi. Het hoofddoel is om met elkaar een gezellige dag te beleven en ook nog te proosten op het nieuwe jaar.”

Inschrijven
“Het toernooi begint op 7 januari om 13.00 uur (inloop 12.30 uur) en eindigt om 18.00 uur met de prijsuitreiking en de uitslag van de verloting die we organiseren ten bate van de onze vereniging. De vele prijzen voor deze verloting worden volledig belangeloos beschikbaar gesteld door de Groenlose middenstand. Dat vindt plaats in de kantine/sportcafé Den Elshof waar het gehele deelnemersveld aanwezig is voor een gezellig samenzijn als afsluiting van het toernooi,” kijkt Koen op de timetable van die dag. De te winnen prijzen zijn, naast bekers, ook een BBQ arrangement en een bier- of likeurproeverij, aangeboden door Sportcafé Den Elshof en ambachtelijke slagroomtaarten van Echte Bakker Michel Nales.

Voor meer informatie: r.keunekamp@live.nl / koen.wellink@outlook.com, of bel 06-19338717 / 06-21574648. Inschrijven kan nog tot 18 december, doormiddel van het invullen van het downloadformulier op vvgrol.nl. Inschrijfkosten bedragen 20 euro per team.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk