De judoka's -15 jaar van het Budocentrum Winterswijk. Foto: Brid van Waardenburg Brid van Waardenburg

Budocentrum succesvol op Sinterklaastoernooi Markelo

Sport

Judoka’s in de prijzen

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag streden de judoka’s van het Budocentrum Winterswijk op het regionale Sinterklaas toernooi in Markelo. In het eerste blok (-8 en -10 jaar) wisten Kay Bouwhuis en Ivar Dorsthorst de eerste plaats te behalen. Boaz Wijnveen eindigde op de tweede plaats. Tamara Sonderen en Guus Raterink eindigden buiten de top drie, maar mochten toch een mooie medaille in ontvangst nemen.

Bij het tweede blok (-12 jaar) wist Evalijn te winkel kampioen te worden. Jasper Mous wist samen met twee andere judoka’s aan kop te komen met drie gewonnen partijen. Helaas hadden de andere twee judoka’s met meer punten gewonnen, en eindigde Jasper daardoor op een verdienstelijke derde plaats. In het derde blok (-15 jaar) knokte Mick Veenhuis zich naar een mooie tweede plaats. Lola Brink en Chris Geurink waren in dezelfde poule ingedeeld en eindigden op respectievelijk de 3e en 2e plaats. Ook Alex Reinier, Luca Hakvoort en Mike Verstege hadden een Winterswijks onderonsje waarbij mooie wedstrijden gedraaid werden en Alex aan het langste eind trok en als eerste eindigde. Luca werd tweede en Mike derde. Danique Beernink had geen last van Winterswijkse concurrentie, en kon met een aantal mooie punten het goud binnen halen.