Afbeelding

Winst viertal WSG

Sport

WINTERSWIJK - Behalve in de landelijke competitie voor teams van acht spelers doen de Winterswijkse schakers ook mee aan de regionale competitie voor viertallen. Hier zijn groepen van vier teams gevormd die een dubbele competitie spelen. WSG heeft een team in de hoogste en in de tweede groep. 

Beide teams hadden in de tweede ronde tegelijkertijd een uitwedstrijd. Het eerste team speelde in Nijverdal tegen ENO, het tweede viertal in Delden tegen EDS. WSG 1 won met 2,5-1,5, het tweede kwartet verloor met dezelfde cijfers.
Bij het eerste team verloor Han Schuurmans aan het eerste bord vrij snel na een koningsaanval van zijn sterke tegenstander. Jochem Mullink won snel een pion en snel daarna gaf zijn tegenstander op. Arent Luimes won al na 16 zetten een stuk en dat was voldoende. De tegenstander van Gerard Harbers speelde volgens de WSG-captain een soort betonschaak. Maar het leverde WSG wel het winnende halfje op.
Bij het tweede team duurden de partijen tot in de tijdnoodfase. Henk te Brinke stond materiaal voor, maar liet de stelling toch nog in remise verzanden. Marcel Krosenbrink verloor nadat hij de hele tijd al iets minder had gestaan een pion en daarna was het snel gebeurd. Dick Boogaard had geluk dat zijn tegenstander dacht dat hij na 40 zetten extra bedenktijd kreeg, maar deze regel geldt niet bij de viertallencompetitie. En zo kon Boogaard nadat de tijd van zijn tegenstander verstreken was de winst opeisen, ook al stond hij in ene verloren stelling. Maar ook deze meevaller hielp niet, want Mark Burgers was inmiddels in een hopeloos eindspel beland en verloor zijn partij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk