Er werd gestreden om de Hooked on Fishing Cup 2022. Foto: PR
Er werd gestreden om de Hooked on Fishing Cup 2022. Foto: PR

Hooked on Fishing cup naar Paul Möllenbeck en Jorn Pothoff

Sport

WINTERSWIJK - Ook dit jaar heeft de Winterswijkse hengelsportverening De Karper samen met Bert Oonk van Hooked on Fishing de viswedstrijd voor de Jeugd om de Hooked on Fishing cup georganiseerd. Dit was tevens de laatste jeugdwedstrijd van het seizoen. De visspullen gaan overigens niet in de kast. De leden van de vereniging gaan de komende maanden weer met de jeugd in gesprek over vislessen op scholen, of bij speeltuinverenigingen om zich voor te bereiden op volgend seizoen. Door de aanwas van jeugd lijkt het voor de vereniging een drukke winter te worden.

Karakter, dat is wat de jeugd voor de jeugdviswedstrijd afgelopen weekend nodig had. Na een lange tijd van droogte viel er namelijk bijna meer regen op de deelnemers, dan dat er water in de Puls van de Karper zat.
Om 9.30 uur mochten de hengels uitgegooid worden voor de strijd om de felbegeerde wisselbeker. Hier en daar werden er wel een paar visjes gevangen, maar door de weersomslag was het een moeizame wedstrijd. Om precies 12.00 uur was het einde wedstrijd en kon de telling en weging beginnen.
Onder de jeugd van 14 tot en met 21 jaar (cat. B) visten alle deelnemers hetzelfde aantal punten. Bij een gelijk aantal punten is het totaalgewicht doorslaggevend. Daarom mag Paul Möllenbeck uit Duitsland dit jaar met ruim 3kg zich kampioen noemen. Bij jeugd tot en met 13 jaar (cat. A) was het Jorn Pothoff die met de wisselbeker naar huis ging.

Het bestuur van de Karper is zeer blij met de activiteiten van de Jeugdcommissie. “Zij hebben met grote inzet een geweldige prestatie geleverd. We willen hen dan ook danken voor hun inzet, maar vergeet niet de vele vrijwilligers die daarnaast veel werk hebben verzet. Zonder hen was dit allemaal niet gelukt. Het afgelopen seizoen heeft iedereen zijn best gedaan om de jeugd weer aan de waterkant te krijgen. We denken daarin zeer succesvol te zijn geweest. Nu maar hopen dat we iedereen ook volgend jaar weer terugzien”, laat het bestuur weten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk