Hans Garretsen (links) en Theo Sloot (rechts). Foto: Egbert Moester
Hans Garretsen (links) en Theo Sloot (rechts). Foto: Egbert Moester

Bridge in Winterswijkse monumenten

Sport

WINTERSWIJK - Bij Bridgeclub de Robber lopen de voorbereidingen voor de grote bridgedrive op zaterdag 24 september op volle toeren. De deelnemers spelen op deze dag 9 rondes bridge in 9 verschillende rijks- of gemeentelijke monumenten. Tussen de ronden door wandelen de deelnemers van gebouw naar gebouw en wordt rond het middaguur een gezamenlijke lunch geserveerd.

“Elk Monument heeft een uniek verhaal! Al die verhalen hebben we voor de deelnemers gebundeld in een leuk programma boekje”, aldus Hans Garretsen, één van de organisatoren. Het boekje vormt ook de spil in de complexe organisatie die nodig is om iedereen op het juiste moment en in de juiste locatie tegen elkaar te laten spelen. Er kunnen in totaal 180 spelers meedoen, over de inschrijving is de bridgeclub tot nu toe tevreden. Maar inschrijven is nog mogelijk tot 22 september en de club hoopt nog op nog meer inschrijvingen van bijvoorbeeld thuis-bridgers uit Winterswijk. De drive is namelijk geschikt voor spelers van elk niveau.

Gespeeld wordt onder andere in de Tricot, de Jacobskerk, Villa Mondriaan, sociëteit het Pakhuys, HBS (Old School hotel), Stad Munster, de Museumfabriek en het Doopsgezind kerkje. Helaas viel Het Station enkele weken geleden onverwachts af als speellocatie. “Dat was op zich wel jammer” volgens Theo Sloot “omdat Het Station als monument onlosmakelijk verbonden is met de rijke spoorweg historie in Winterswijk”. Maar gelukkig bleek het voor de organisatoren geen groot probleem om de deelnemers te verdelen over de overige 11 locaties. “De medewerking van de eigenaren van de Monumenten is echt uitstekend” vindt Theo. 

De Jacobskerk is het oudste Monument waarin gebridged gaat worden. “Niet alleen uniek vanwege de ouderdom van het gebouw, maar natuurlijk ook vanwege de rust die er heerst midden in de drukke zaterdagse markt”. De te bezoeken Monumenten liggen op kleine afstand van die Markt waardoor de bridgers geen grote afstanden hoeven af te leggen. De Tricot aan de Wilhelminastraat is het verst gelegen vanaf de Markt. 

De drive wordt gespeeld naar normen van de bridge bond, de uitslag telt mee voor ranglijsten van de bond en de deelnemers kunnen individueel meesterpunten verdienen. In elk monument is een vrijwilliger van de Robber aanwezig, om de spelers te helpen en wegwijs te maken in de elektronische scoreverwerking. Maar ook natuurlijk om te zorgen dat alles volgens de (bridge) regels verloopt. Het startpunt van de dag is het Zonnebrinkcentrum, waar ’s avonds na afloop ook de uitslag bekend zal worden gemaakt en aansluitend de prijsuitreiking zal plaats vinden. 

Deelname is mogelijk door opgave tot uiterlijk 22 september via de website www.monumentendrive.nl. De kosten zijn 32,50 euro per persoon, inclusief koffie bij ontvangst en lunch tussen de middag. Leden van de Nederlandse Bridge Bond krijgen 2,50 euro per persoon korting. Singles kunnen contact opnemen met de wedstrijdleider (info@monumentendrive.nl), de organisatie zal proberen een passende partner te vinden. Alle deelnemers ontvangen na afloop een goodiebag, een programmaboekje met beschrijvingen van de monumenten en er zijn interessante prijzen te winnen, waaronder een Bridge-weekend Antwerpen. Verdere informatie op monumentendrive.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk