Dankzij vrijwilligers kunnen veel sporters zich uitleven in het Winterswijkse landschap. Foto: PR
Dankzij vrijwilligers kunnen veel sporters zich uitleven in het Winterswijkse landschap. Foto: PR

Inzet van vrijwilligers maakt Marathon en Wandelweekend mogelijk

Sport

WINTERSWIJK - De Marathon op 2 oktober en het Wandelweekend van 30 september tot en met 2 oktober behoren tot de grotere vrijwilligersevenementen die er in Winterswijk georganiseerd worden. Om beide evenementen tot een succes te maken, wordt er een beroep op een grote groep vrijwilligers gedaan. Vorig jaar waren ruim tachtig vrijwilligers actief. Ook dit jaar zullen er ruim tachtig nodig zijn. Vrijwilligers zullen op velerlei gebied ingezet worden. Dit kan variëren van verkeersbegeleider tot de catering voor deze begeleiders. Veel vrijwilligers van vorig jaar hebben zich spontaan al weer aangemeld, toch is er nog een aantal personen nodig. Dus: draag jij Winterswijk en dan vooral een sportief evenement als de marathon een warm hart toe, meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt. Ga daarvoor naar www.landschapsloopwinterswijk.nl/contact en laat hier je naam en adres achter.

De achtste editie van de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk op 2 oktober start op het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk. De organisatie is erg blij met de meerjarige ondersteuning van Obelink Vrijetijdsmarkt, vandaar ook dat Obelink aan de naam van de Landschapsloop is toegevoegd. De loop voert over verharde en onverharde wegen en paadjes door het fraaie coulisselandschap rond Winterswijk. De Marathon Obelink Landschapsloop is meer dan de naam doet vermoeden. De nadruk van het evenement ligt op genieten en samen plezier hebben. Het is dus geen wedstrijd om de snelste tijd, maar puur genieten van het landschap en lekkernijen die de streek biedt. De finish is ook op het Vrijheidspark.
Naast die Marathon op zondag organiseert dezelfde stichting ook het wandelweekend. Drie dagen lang te voet het Nationaal Landschap Winterswijk beleven tijdens het wandelweekend Winterswijk. Drie dagen wandelen met de keuze uit drie afstanden en iedere dag een andere startlocatie. Uiteraard gaan de routes over verharde en onverharde wegen en paadjes door het afwisselende landschap waar Winterswijk om bekendstaat. Men heeft de keuze uit een route van 10, 15 of 20 kilometer. Vrijdag 30 september wordt er gestart bij vakantiepark De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13, zaterdag 1 oktober bij Hofparken Wiltershaar, Vosseveldseweg 8, en zondag 2 oktober is de start bij Camping Vreehorst, Vreehorstweg 43.

In deze vakantieperiode van is de WUh tm 26 augustus gesloten. Het Vrijwilligerspunt, het Samenrijderspunt en het Kluspunt zijn telefonisch en per mail wel bereikbaar. Bel voor informatie het centrale telefoonnummer 0543 200026 of stuur een e-mail naar info@wuhwinterswijk.nl.


www.vpwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk