De jongeren voelden zich helemaal thuis op het Winterswijkse zand. Foto: PR
De jongeren voelden zich helemaal thuis op het Winterswijkse zand. Foto: PR

Jongeren uit Oekraïne op de beachvelden

Sport

WINTERSWIJK - Op initiatief van de beachcommissie van Skopein Wivoc hebben vandaag de eerste zeven Oekraïense jongeren kennis gemaakt met volleyballen op het zand. Het contact tussen de Oekraïners en de beachcommissie is tot stand gekomen met behulp van de Winterswijkse Uitdaging. 

Na een welkomstwoord van trainer Geert Beijers, uitleg over wat de bedoeling was en een eerste check hoe de namen uit spreken, werd er begonnen met een warming-up. Bewegen in het zand blijkt toch behoorlijk anders dan wanneer men in de zaal gaat volleyballen. Mede door enkele struikelgevallen werd er genoten en gelachen, maar ook zeker serieus meegedaan. 

De uitleg en het beoefenen van de basistechnieken waren het volgende onderdeel waar men mee aan de slag ging. Hierbij kwamen al enkele talentvolle speelsters boven drijven. Het was voor de trainer dan ook bijna niet te geloven dat zij nog nooit hadden gevolleybald. De aanwezigheid van de zon was ook merkbaar en een kleine drinkpauze was zeker welkom. Verdere uitleg van de spelregels en de eerste twee sets werden gespeeld: (1-1). 

Moe maar tevreden kwam iedereen uiteindelijk ruim voorbij de afgesproken eindtijd van het zand af. Even napraten over de ervaringen, een fotomomentje en met een keurig in het Nederlands ‘tot zaterdag’ werd afscheid van elkaar genomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk