Afbeelding

Schakers zoeken terras op

Sport

WINTERSWIJK - In de komende weken zal WSG de zomerperiode overbruggen met schaken bij ’t Weurden. Als de omstandigheden het toelaten op het terras. Vooralsnog iedere dinsdagavond tot en met 23 augustus wordt er geschaakt. Iedereen die om 19.30 uur aanwezig is kan meedoen. Ook huisschakers. Aanmelden vooraf is niet nodig.

De Zomerschaakcompetitie van WSG heeft drie winnaars opgeleverd. Na achttien rondes in het Zonnebrinkcentrum, waarvan de deelnemers er minimaal negen moesten afwerken, was de winst voor de spelers met het hoogste percentage. Voor de laatste speelavond stond al vast dat Jan Eckhardt winnaar werd van de C-groep. In de andere groepen kon nog van alles gebeuren. In de A-groep waren nog vier kanshebbers. Henrik Lösing was niet aanwezig en verspeelde zo zijn kans op titelprolongatie. Han Schuurmans en Gerard Harbers speelden onderling remise, waarmee zij vooral Jochem Mullink in de kaart speelden. In de tweede partij zag het er echter goed uit voor Schuurmans tegen Mullink, maar met letterlijk nog maar een handvol seconden op de klok, wist Mullink toch te winnen. Daarmee was ook Schuurmans uitgeschakeld. In de laatste partij van de avond wonnen zowel Gerard Harbers als Jochem Mullink hun partij, waardoor laatstgenoemde Harbers nipt voorbleef: 10 uit 12 ten opzichte van 7 uit 9.
In de B-groep waren voor de laatste speeldag nog veel kanshebbers, al stond debutant Paul van der Lee er het beste voor. Hij begon echter met twee nederlagen, waardoor Henk te Brinke en Alfred Schley opeens op poll-position stonden. Zij liepen echter in de laatste ronde beiden tegen een verliespartij aan, waardoor de beste kans weer voor Van der Lee was. Maar dan moest hij wel winnen van Han van de Laar en dat lukte niet. Schley en Te Brinke finishten beide op 6,5 uit12, maar op basis van het onderling resultaat ging de hoofdprijs naar Alfred Schley. En daarmee verdedigde hij zijn titel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk