Belangtellenden kunnen een kijkje komen nemen bij hotel De Lindboom. Foto: PR
Belangtellenden kunnen een kijkje komen nemen bij hotel De Lindboom. Foto: PR

Zomeravond handboogschieten

Sport

WINTERSWIJK - De outdoor-handboogschutters van Sharewood Winterswijk zijn sinds een half jaar elke zondagochtend tussen 10 en 12 uur te vinden bij Hotel de Lindeboom. Daar oefenen zij hun hobby uit in bos naast het hotel en in de hoteltuin. In alle vroegte wordt er een parcours uitgezet met ongeveer veertig 3D doelen. 

De groep bestaat uit zo’n twintig schutters (dames & heren). Zij leggen een 3D parcours af. De schutters lopen in een kleine groep van doel naar doel en men schiet op verschillende doelen vanaf een afstand tussen de zes en de 40 meter. De uitdaging is dat de afstanden niet aangegeven zijn.
“Wat zeker zo belangrijk is maar waar we gewoonweg niet aan toe komen is het zogenoemde baanschieten”, aldus Erwin Ruesink mede-initiatiefnemer van de groep. “Toch even de focus op het richten, het na-richten, het lossen en het uitproberen van diverse pijlen met verschillende veren en punten qua gewicht”, legt hij uit.

“We zijn gericht op het traditionele handboogschieten, dus eigenlijk zo eenvoudig mogelijk zonder alle toeters en bellen. Toch komt er veel meer bij kijken dan enkel de pees uittrekken en de pijl vliegt naar haar doel”, gaat Ruesink verder.
In de komende maanden juli en augustus wordt er getraind op dit baanschieten. Zij doen dat op de woensdagavonden in de tuin op de van Hotel de Lindeboom. Er staan drie doelpakken opgesteld met daarachter een enorm vangnet, zodat missers keurig en veilig worden opgevangen.

Voor geïnteresseerden zijn deze zomeravonden bij uitstek geschikt om kennis te maken met het handboogschieten. De groep beschikt over diverse leen/probeer handbogen en ieder kan en mag het eens proberen, natuurlijk onder deskundige begeleiding. Het voordeel van het baanschieten is dat de groep op één plek blijft en zo tevens goed te aanschouwen is omdat de banen haaks op het terras staan van Hotel de Lindeboom.

Vanaf woensdag 13 juli, zijn belangstellenden van 19.30 uur tot 21.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen. De schutters zijn te vinden in de tuin van Hotel de Lindeboom Kottenseweg 152 Winterswijk-Brinkheurne.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk