Jeugd op de skeelers. Foto : PR WIJV
Jeugd op de skeelers. Foto : PR WIJV

Skeelerevenement voor jeugd tijdens zomertour

Sport

WINTERSWIJK - In de eerste week van de schoolvakantie houdt de Stichting Actief Winterswijk diverse sportieve activiteiten voor de schooljeugd, dit in het kader van de zogenaamde Zomertour. Op dinsdag 12 juli en woensdag 13 juli is er, in samenwerking met de Skeelercommissie van de Winterswijkse IJs- en Skeelervereniging een Skeeler Event op de nieuwe ijs- en skeeleraccommodatie aan de Bataafseweg 2c in Winterswijk. 

Op de dinsdag betekent dit voor de basisschoolleerlingen van 6-12 jaar een gevarieerd programma met onder andere een stukje skeelertechniek, balspellen op skeelers, een skeelerestafette en een korte toertocht. Het programma begint om 10.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur, tussendoor is er een korte pauze met een drankje. De deelnemers dienen om 9.45 uur aanwezig te zijn.

Woensdag 13 juli is de jeugd van 13-16 jaar aan de beurt met een soortgelijk programma, waarbij de nadruk iets meer op prestatie ligt. Ook dit programma begint om 10.00 uur (9.45 uur aanwezig) en is omstreeks 11.30 uur afgelopen. Ook in dit programma is er een pauze met een drankje.

Het merendeel van de kinderen zal eigen skeelers en beschermingsmiddelen meenemen. Er is echter ook een kar met skeelers, helmen en beschermingsmiddelen aanwezig: deze kunnen gratis gebruikt worden. Deze kar wordt beschikbaar gesteld door de KNSB, de landelijke schaats- en skeelerbond.

Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden op www.actiefwinterswijk.nl . Opgave kan individueel, maar mag ook in groepjes van 4 kinderen. Aan beide evenementen zijn geen kosten verbonden. Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s van harte welkom om de kinderen aan te moedigen; voor hen staat een (gratis) kopje koffie of thee klaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant