Foto: Kees-Jan van Overbeeke - www.ZwemSportFoto.nl
Foto: Kees-Jan van Overbeeke - www.ZwemSportFoto.nl

Sportief Banenzwemmen in Zwembad Jaspers te Winterswijk

Sport

WINTERSWIJK - Wie van zwemmen houdt, dat redelijk goed kan of nog beter wil leren, kan na de zomervakantie terecht op de woensdagavond bij Zwembad Jaspers. Tussen 19.30 en 21.30 uur is het bad gereserveerd voor mensen die banen willen trekken en aan de conditie, techniek en snelheid willen werken.

Door de redactie

“Vanuit Winterswijk, maar ook vanuit omliggende gemeenten kregen we signalen dat zwemmers graag met meer snelheid zouden willen zwemmen, banen trekken en borstcrawl training doen”, legt Kees-Jan van Overbeeke, bestuurslid van het Winterswijkse zwembad uit. “Natuurlijk zijn er tijden waarop baantjes getrokken kunnen worden, maar dan worden sportieve zwemmers vaak gehinderd of opgehouden door mensen die recreatief hun baantjes trekken in het bad. Sportieve zwemmers moeten dan vaak tussen anderen door of er langsheen. Dat roept irritatie op zowel bij sportieve, als ook bij recreatieve zwemmers.”

Cursus borstcrawl
Na de vakantie liggen er elke woensdagavond lijnen in het bad. “Ook is er die avond borstcrawlcursus, zowel een basiscursus, als een cursus voor gevorderden.” Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Zwembad Jaspers - www.zwembadjaspers.nl/borstcrawlcursus. De indeling van de banen is op snelheid, zodat zwemmers die in vrijwel hetzelfde tempo zwemmen tussen dezelfde lijnen blijven en geen last hebben van elkaar.


www.zwembadjaspers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant