Foto: Johan Boom, WFevenementen
Foto: Johan Boom, WFevenementen

Fiets4daagse Winterswijk trekt ook dit jaar duizenden deelnemers

Sport

WINTERSWIJK - Na een coronapauze en een aangepaste editie in 2021 konden de afgelopen week weer duizenden fietsliefhebbers genieten tijdens de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. De organiserende stichting WFevenementen stond weer garant voor een traditionele 4daagse, waarbij er naast fraaie fietstochten ook weer muzikale optredens en bezichtigingen op het programma stonden. 

De deelnemers kwamen uit alle delen van Nederland, daarnaast een groot aantal Duitse fietsers en kwamen er zelfs gasten uit België. Het merendeel waren zodoende fietstoeristen, die speciaal voor dit evenement naar Winterswijk kwamen en verbleven op campings, in hotels en andere overnachtingslocaties. De reacties waren louter positief; niet alleen over de routes, maar ook over de perfecte organisatie. Meerdere malen werd de opmerking “De beste Fiets4daagse van Nederland” uitgesproken.

Op de openingsdag op dinsdag 21 juni gingen de routes van 25-, 40- en 60 kilometer in noordelijke richting naar onder andere Lievelde, Groenlo en Meddo. Pauzeplaatsen waren bij kaasboerderij Weenink en restaurant Spiekerman, voor het eerst was er dit jaar ook een grootse stempelpost bij Marveld Recreatie. Aan het einde fietsten de deelnemers letterlijk door Molen Bataaf.

Op woensdag 22 juni kwamen de deelnemers door de buurtschappen Woold en Miste, met stempelposten bij Gebouw Juliana en restaurant De Schoppe op Recreatiepark De Twee Bruggen. De langste afstand maakte nog een extra lus richting het Duitse Bocholt met een pauzeplaats bij café Kamps in Rhede. Onderweg kon landgoed Kotmans in Miste bezichtigd worden en was er in Het Woold een demonstratie van de groep ‘‘t löp weer’, met ouderwetse aandrijftechnieken.

Donderdag 23 juni gingen de routes in oostelijke richting naar Henxel, Ratum, Kotten en Brinkheurne. Het ‘internationale tintje was een lus door het Duitse grensgebied met een pauzeplaats bij XXL Bistrorant in Oeding. De andere stempelposten waren bij Vakantiepark De Italiaanse Meren en bij Wijngaard Hesselink. Een aardigheidje bij laatstgenoemde adres was dat de fietsroute midden over de wijngaard ging, tussen de druiventrossen door.

De routes op de slotdag, vrijdag 24 juni, gingen westwaarts naar onder andere Bredevoort en de Aaltense buurtschappen Barlo en Dale. Stempelposten waren er deze dag bij ’t Grachthuys en restaurant ’t Noorden. De deelnemers aan de 60 km route maakten nog een extra lus door het Duitse Vardingholter Venn en een pauze bij camping De Harmienehoeve in Het Woold. Aan het einde van de tocht kon de Venemansmolen nog bezichtigd worden.

Op alle pauzeplekken waren er optredens van muziek- en zanggroepen en ook bij het eindpunt op sportcomplex ’t Huitinkveld was er iedere dag een muzikale ‘nazit’. Op de slotdag ontvingen de deelnemers hun medaille en was er tevens nog een gratis verloting met mooie prijzen. Mede door de fantastische inzet van de vele (bijna honderd!) vrijwillige medewerkers kan WFevenement terugkijken op een zeer geslaagde Fiets4daagse en uit de vele reacties kon worden opgemaakt dat veel deelnemers zeker nog eens naar Winterswijk terugkomen.

Foto: Johan Boom, WFevenementen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant