Wout van den Berg op de plek waar de marathon op 2 oktober van start gaat en waar de deelnemers finishen. Foto: Verona Westera
Wout van den Berg op de plek waar de marathon op 2 oktober van start gaat en waar de deelnemers finishen. Foto: Verona Westera

Voorbereidingen Landschapsloop in volle gang

Sport

Vrijwilligers gezocht voor diverse functies

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Niet alleen de deelnemers van de Landschapsloop zijn zich al aan het voorbereiden op het evenement dat op 30 september, 1 en 2 oktober op de planning staat, ook de organisatie is enorm druk in de weer om de Landschapsloop, bestaande uit Wandelweekend Nationaal Landschap Winterswijk en de Marathon Nationaal Landschap, in goede banen te kunnen leiden. De routes zijn al klaar, maar vrijwilligers zijn nog wel hard nodig.

“We komen regelmatig bij elkaar om de organisatie van dit prachtige evenement tot in de puntjes te verzorgen, want er komt veel bij kijken”, vertelt Wout van den Berg, voorzitter van de Stichting Nationaal Landschapsloop Winterswijk. “Het draaiboek ligt er al en wordt steeds bijgewerkt. Dit jaar willen we het evenement wat meer aankleden in vergelijking met vorig jaar. Toen kregen we pas twee weken voor de geplande datum groen licht, in verband met de coronamaatregelen”, legt Wout uit. “Start en finish van de marathon op 2 oktober zijn in het Vrijheidspark. Daar zullen ook stands neergezet worden en er is natuurlijk muziek. Ook onderweg is voor de lopers wat te beleven bij de verversingsposten. De Bourgondische sfeer moet dit jaar wat meer naar voren komen dan vorige jaar.” 

De wandelaars starten op vrijdag bij de Twee Bruggen, op zaterdag bij Hofparken Wiltershaar en op zondag bij camping De Vreehorst. De routes worden ook voor deze editie uitgezet door de mensen van Archeus. “We hebben een hele goede samenwerking met de verenigingen. Dat werkt zo prettig.”

Zowel de wandelaars als de hardlopers kunnen genieten van het prachtige buitengebied van Winterswijk. Het evenement kan echter alleen succesvol verlopen als er voldoende vrijwilligers zijn die zich in willen zetten tijdens het weekend en in de aanloop naar het evenement. “Er zijn verkeersregelaars nodig, maar ook mensen die activiteiten op het plein begeleiden”, legt Wout uit. Maar ook voor bijvoorbeeld beveiliging worden nog mensen gezocht. Wie het leuk lijkt om mee te helpen bij dit sportieve evenement kan contact opnemen met de WUh: tel. 0543–200026, info@winterswijkseuitdaging.nl, of loop binnen bij de WUh, aan de Roelvinkstaat. 

Iedereen die mee wil wandelen of hardlopen, kan zich al aanmelden via www.landschapsloopwinterswijk.nl. Op de site is meer informatie te vinden over het evenement.

Wout van den Berg op de plek waar de marathon op 2 oktober van start gaat en waar de deelnemers finishen. Foto: Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk